Pilt

Pilt

Moosi-kohupiima plaadikook

Sügisel sai tehtud suur hulk moose, mis nüüd kevade saabudes tuleks kiiremini ära tarbida, et uutele purkidele ruumi teha. Paratamatult on osad moosid populaarsemad kui teised. Meil kipuvad just õunamoosid miskipärast seisma jääma. Seepärast saigi see kook tehtud õunamoosiga, aga loomulikult sobib siia mistahes meelepärane keedis.

Tegemist on väga lihtsa ent äärmiselt maitsva koduse koogiga, mis tassi kuuma tee või kohviga viib lausa keele alla!


PÕHI
150 g toasooja võid
100 g suhkrut
1 muna
0,5 tl soola
0,5 tl küpsetuspulbrit
240 g jahu

KOHUPIIMATÄIDIS
400 g teralist kohupiima
300 g kohupiimapastat
0,75 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
2 muna

VAHELE
280 g moosi

PEALE 
2 dl jahu
75 g võid
1 dl suhkrut
pisut soola

Põhja jaoks sega kokku muna, suhkur ja toasoe või. Sega omavahel jahu, sool ja küpsetuspulber ning vala võimassi hulka. Haki jahu ja või noa abil kokku, kuni saad purutaolise massi. Nüüd suru mass käte abil 5-10 liigutusega kokku tainabatooniks (ära sõtku üleliia), mässi kilesse ning lase jahedas 30 minutit puhata. 

Rulli taigen ahjuplaadi suuruseks (tee seda kohe jahuga ülepuistatud küpsetuspaberi peal, millega koos saad lahtirullitud taigna mugavalt ahjuplaadile libistada). Määri peale moos. Vahusta munad suhkru ja vaniljesuhkruga ühtlaseks. Sega juurde teraline kohupiim ja kohupiimapasta. Kata plaadikook kohupiimamassiga.

Valmista puistesegu. Vala jahu, suhkur ja sool kaussi. Tõsta peale võitükid ja töötle kätega puruks. Raputa purusegu kõige peale ja tõsta kook 180 kraadisesse ahju umbes 35 minutiks küpsema.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar