Pilt

Pilt

Kahevärvilised võiküpsised

Tõeliselt mõnusad muredad ja eheda maitsega küpsised, mida on lihtne teha. Maitsevad väga hästi nii suurtele kui väikestele.


Küpsised:
200 g nisujahu
250 g võid
20 g kakaopulbrit
50 g maisitärklist 
100 tuhksuhkrut
1 suur muna
0,25 tl vanillsuhkrut
1 tl taimeõli

Glasuur:
80 g tuhksuhkrut
1 tl kakaopulbrit
1 spl vett

Sõelu keskmise suurusega kaussi jahu ja maisitärklis. Hõõru suures kausis või tuhksuhkruga lahti. Lisa muna ja vanillsuhkur ning sega segu ühtlaseks heledaks kreemiks. Sega hulka jahu-tärklisesegu ja sega kiirelt ühtlaseks (NB! väldi taina ületöötlemist, kuna siis tulevad kõvad küpsised). Jaga tainas kahte kaussi. Sega väikses kausis kakaopulber ja taimeõli ning lisa see ühte tainakaussi, sega ühtlaseks. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja lao sinna peale väiksed tainapätsikesed (1 küpsise jaoks on paras võtta 1 kuhjaga tl tainast), jättes iga pätsikese ümber umbes 3 cm vaba ruumi. Küpseta küpsiseid ühe plaaditäie kaupa 10-12 minutit või kuni küpsised on kuldsed. Lase plaadil vähemalt 2 minutit jahtuda, enne kui küpsised sealt ära tõstad.

Glasuuri jaoks sega kuumakindlas nõus tuhksuhkur, kakao ja vesi. Kuumuta segu nõrgal kuumusel, kuni saad hapukooretaolise massi. Jaga kuum glasuur jahtunud küpsiste vahel ära, lase taheneda ja siis ongi valmis.


Algne retsept on pärit raamatust "Kuldne šokolaadiraamat" (Varrak, 2008)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar