Pilt

Pilt

Kakaorull datlikreemi, vaarikate ja väikese kohviga

Kui kooki saab süüa nii, et sellest tervisele ka miskit kasu on, siis on see ju igati teretulnud. Selles rullbiskviidis ei ole kasutatud ei nisujahu ega ka valget suhkrut ja tulemus on ikkagi hõrk ning suussulav. 
Koogitegu sai alguse sellest, et avastasin enda jaoks datlite kasulikkuse (sellest saab lähemalt lugeda siit). Datlid maitsevad mulle oma äärmise magususega ka niisama, kuid selle koogi sees saavad nad hoopis teise olemise. Mõrkjad kakao ja kohv koos hapude vaarikatega tasakaalustavad datlikreemi magusust ja kõik kokku kõlab väga maitsvalt!

Biskviit: 
4 muna
4 spl rafineerimata roosuhkrut
2 spl toortatrajahu
2 spl kakaod
1 spl tärklist
0,5 tl küpsetuspulbrit

Immutamiseks:
1,5 dl jahutatud kanget kohvi (soovi korral võib sellele lisada 1 tl mett või rafineerimata suhkrut)

Täidis: 
150-160 g kivita pehmeid datleid 
3 dl rõõska koort 35%
200 g toorjuustu
150-200 g vaarikaid või muid meelepäraseid marju

Kaunistamiseks
1 dl rõõska koort 35%
šokolaadilaaste

Vahusta toasoojad munad suhkruga tugevaks vahuks. Sõelu sisse omavahel segatud kuivained ja sega tainas ühtlaseks. Vala küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (35×40 cm) ja küpseta biskviiti 200-kraadises ahjus u. 8-10 minutit.

Võta biskviit ahjust ja kummuta suhkruga ülepuistatud küpsetuspaberile, eemalda ettevaatlikult kasutatud paber, keera biskviit rulli ja jahuta täielikult.
Pane puhastatud pehmed datlid kõrgemate äärtega kannu, lisa vahukoort (u. 0,5-1 dl) niipalju, et datlid oleks kaetud. Purusta saumiksriga datlid ühtlaseks püreeks, vajadusel lisa veidi koort. Sega juurde toorjuust ja ülejäänud vahustatud vahukoor.

Immuta biskviit kohviga (kulub täielikult ära), kata datlikreemiga ja lisa kreemile vaarikad. Kui kasutatud sügavkülmutatud vaarikaid, siis neid ei ole vaja üles sulatada.

Keera biskviit tihedalt rulli. Vahusta kaunistamiseks mõeldud rõõsk koor  ja määri see rullbiskviidi pinnale. Puista peale šokolaadilaaste. Tõsta külmikusse vähemalt neljaks tunniks maitsestuma. 


Algne retsept on pärit siit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar