Pilt

Pilt

Mustika-hapukoorekook

Äärmiselt maitsev, rohkelt marju sisaldav mahlane kook, mis minu suureks üllatuseks osutus eriti populaarseks just laste seas. Ilmselt on põhjuseks mõnus mahe ja marjane maitse. Parim aeg selle koogi tegemiseks on suve teine pool, kui värskeid mustikaid saada on. Aga loomulikult saab siin väga edukalt kasutada ära sügavkülmutatud marju.


Valmib 26 cm läbimõõduga kook (fotol olev kook on tehtud kahekordse kogusega, mistõttu tuli terve ahjuplaaditäis maitsvat kooki)

PÕHI
0,75 dl suhkrut
1 suur muna
2,25 dl nisujahu
1,5 tl vanillsuhkrut
1,5 tl küpsetuspulbrit
115 g võid

TÄIDIS
4 dl mustikaid (+1 spl tärklist, kui kasutada külmutatud marju)
4 dl 30%-list hapukoort
1 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
2 muna

Alusta koogi tegemist põhja valmistamisest. Sega jahu, küpsetuspulber ja vanillsuhkur omavahel ning seejärel mõõda kõik ülejäänud ained ühte kaussi ning näpi need ühtlaseks massiks. Mustikakoogi küpsetamiseks sobib 26 cm  läbimõõduga lahtikäiv koogivorm.

Kata koogivorm küpsetuspaberiga ning seejärel suru tainas märgade käte abil vormi. Täidise mahavoolamiseks tõsta taina servad ka vormi külgedele. Muretainas ei jää käte külge, kui kasutad taina vormimisel märgi käsi.

Täidise jaoks vala marjad taina peale (kui kasutad külmutatud marju, siis sega need enne tärklisega, marju eelnevalt sulatada pole vaja) ja sinna peale vala munadest, hapukoorest ja suhkrutest segatud täidis.

Küpseta kooki 200º C juures umbes 25-30 min või senikaua kuni kook on omandanud kauni välimuse.


Algne retsept siit.
 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar