Pilt

Pilt

Valge šokolaadiga panna cotta

Hästi tehtud panna cotta rõõmustab mind alati ja kalorite arvelt siinkohal ma kokku ei hoia. Nagu nimigi ütleb, on õige panna cotta (itaalia keeles "keedetud koor") tehtud ikka ehtsa rõõsa koorega. Praeguseks on sellest pudingi-taolisest magustoidust tehtud sadu erinevaid variante ja aeg-ajalt on neidki põnev katsetada. Kuid ikka ja jälle pean tõdema, et just rõõsa koorega on tulemus kõige külluslikum ja õigem.

Kuna tavalise panna cotta retsept on mul juba siin olemas, siis proovisin seekord lisada valget šokolaadi. Tulemus oli ülimaitsev! Valge šokolaad lisab magustoidule tihkust ja kreemisust. Peale hapukas granadilli- või marjapüree ja tõeliselt hõrk magusroog ongi valmis! 


PANNA COTTA (5 portsjonit)
4 dl vahukoort (35%-list)
1 dl piima
50 g suhkrut
10 g želatiinipulbrit + 2-3 spl külma vett
100 g valget šokolaadi

PEALE
5 granadilli või 5 spl ilma suhkruta marjapüreed

Pane piim ja koor koos suhkruga potti ning kuumuta keemiseni. Võta pott tulelt ja sega sisse hakitud valge šokolaad. Sega kuni šokolaad lahustub ning seejärel lisa želatiin, mida on eelnevalt 5 minutit 2-3 spl külmas vees leotatud. Vala segu pokaalidesse või kausikestesse.

Lase külmas vähemalt 3-4 tundi taheneda enne serveerimist. Kui soovid panna cotta't serveerida vormist välja võetuna, siis enne vahukooresegu vormi panekut tee vormi põhi natukese külma veega märjaks. Enne panna cotta vormist väljalöömist aga hoia vormi paarkümmend sekundit kuuma vee sees ning libista nuga vormi ja panna cotta vahelt läbi.


Retsept leitud siit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar