Pilt

Pilt

Võrratu laimi-kondenspiimakook

Kui Pavlova tegemisest jäävad munakollased üle, siis on aeg küpsetada just seda kooki. Mure põhi, kergelt hapukas ja imeliselt kreemjas kondenspiima-laimi täidis ning õhuline vahukoor moodustavad superkoosluse. Lisaks on seda äärmiselt lihtne valmistada. Kook on parim külmkapikülmalt.



PÕHI
200 g digestiivküpsiseid
1 spl suhkrut 
70 g võid

TÄIDIS
6 suurt munakollast
600 g suhkruga kondenspiima
4 keskmise laimi mahl
1 tl riivitud laimi koort

KATE
2 dl rõõska koort 35%
0,5 tl vanillisuhkrut
kaunistamiseks laimiviile ja/või küpsisepudi

Kuumuta ahi 175 kraadini. Töötle küpsised peeneks puruks. Lisa küpsisepurule suhkur ja sulatatud või ning suru saadud segu ühtlaselt 24 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja ja 1,5 cm kõrguselt ka äärtesse. Eelküpseta põhja 15 minutit. Võta vorm ahjust välja ja jäta täidise tegemise ajaks jahtuma. Alanda ahjukuumust 150 kraadini.

Täidise jaoks sega kondenspiim ja munakollased ühtlaseks massiks ning lisa segule laimimahl ja riivitud koor. Vala täidis küpsisepõhjale ja küpseta 30-35 minutit. Võta kook ahjust, kui täidis on enam-vähem tahke, vaid keskkoht võib õrnalt võbeleda. Lase koogil toatemperatuuril täielikult jahtuda ning aseta vähemalt paariks tunniks, kuid soovitavalt üle öö külmkappi. Enne serveerimist kata kook vanillsuhkruga vahustatud rõõsa koorega. Soovi korral kaunista laimiviilude ja/või küpsisepudiga.


Retsepti leidsin raamatust "Tordilõik" (Andra Kalda, 2014)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar