Koogikesed, mis on peolaual tõelised tegijad! Pole siiani kohanud inimest, kellele need poleks maitsenud. Ja mis siin imestada - kokku on sattunud eeslaste suured lemmikud: mahlane biskviitpõhi, vahune kohupiimakreem, hapukas moos ja tume šokolaad. Tegemine on lihtne, kuid nõuab pisut nokitsemist. Tulemus on kindlasti vaeva väärt!
Antud kogusest saab 12-16 koogikest
KAKAOBISKVIIT
4 muna
1,5 dl suhkrut
0,5 dl kartulijahu
2 spl kakaopulbrit
1 tl küpsetuspulbrit
1 spl jahu
VAHELE
2,5-3 dl hapukat (toor)moosi
KREEM
300 g tihkemat vanilje kohupiima
200 ml rõõska koort 35%
0,5 spl tuhksuhkrut
PEALE
100 g hapukat ja paksemat moosi
50 g šokolaadilaastusid või jämedalt riivitud šokolaadi
Kõigepealt valmista biskviit. Selleks vahusta munad ja suhkur kohevaks
vahuks (soovitatavalt valged ja kollased eraldi). Sega omavahel kuivained ja sõelu munavahu hulka. Vala tainas
küpsetuspaberiga kaetud suurele küpsetusplaadile ja küpseta 225
kraadises ahjus ca 7 minutit (kontrolli küpsust tikuga, tikk peab
jääma puhas). Kummuta valmis biskviit teisele, suhkruga ülepuistatud küpsetuspaberile ja määri sellele 2,5 dl moosi. Keera biskviit pikemast äärest tihedalt rulli, mässi küpsetuspaberisse ja lase täielikult jahtuda.
Kreemi jaoks vahusta rõõsk koor koos tuhksuhkruga tihkeks vahuks. Sega hulka kohupiim.
Pane koogikesed kokku vahetult enne serveerimist. Lõika rullbiskviidist 12-16 viilu. Tõsta igale viilule vahukoore-kohupiimakreemi (kogu kreem kulub ära), umbes 1 tl moosi ja näputäis šokolaadilaastusid või -pudi. Serveeri kohe.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar