Pilt

Pilt

Biskviitkoogikesed kohupiimakreemi ja moosiga

Koogikesed, mis on peolaual tõelised tegijad! Pole siiani kohanud inimest, kellele need poleks maitsenud. Ja mis siin imestada - kokku on sattunud eeslaste suured lemmikud: mahlane biskviitpõhi, vahune kohupiimakreem, hapukas moos ja tume šokolaad. Tegemine on lihtne, kuid nõuab pisut nokitsemist. Tulemus on kindlasti vaeva väärt!

Antud kogusest saab 12-16 koogikest

KAKAOBISKVIIT
4 muna
1,5 dl suhkrut
0,5 dl kartulijahu
2 spl kakaopulbrit
1 tl küpsetuspulbrit
1 spl jahu

VAHELE
2,5-3 dl hapukat (toor)moosi

KREEM
300 g tihkemat vanilje kohupiima
200 ml rõõska koort 35%
0,5 spl tuhksuhkrut

PEALE
100 g hapukat ja paksemat moosi
50 g šokolaadilaastusid või jämedalt riivitud šokolaadi

Kõigepealt valmista biskviit. Selleks vahusta munad ja suhkur kohevaks vahuks (soovitatavalt valged ja kollased eraldi). Sega omavahel kuivained ja sõelu munavahu hulka. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud suurele küpsetusplaadile ja küpseta 225 kraadises ahjus ca 7 minutit (kontrolli küpsust tikuga, tikk peab jääma puhas). Kummuta valmis biskviit teisele, suhkruga ülepuistatud küpsetuspaberile ja määri sellele 2,5 dl moosi. Keera biskviit pikemast äärest tihedalt rulli, mässi küpsetuspaberisse ja lase täielikult jahtuda.

Kreemi jaoks vahusta rõõsk koor koos tuhksuhkruga tihkeks vahuks. Sega hulka kohupiim.

Pane koogikesed kokku vahetult enne serveerimist. Lõika rullbiskviidist 12-16 viilu. Tõsta igale viilule vahukoore-kohupiimakreemi (kogu kreem kulub ära), umbes 1 tl moosi ja näputäis šokolaadilaastusid või -pudi. Serveeri kohe.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar