Pilt

Pilt

Peedi-šokolaadi kook

Šokolaadikook, mis on tavapärastest, rohke võiga tehtutest kindlasti tervislikum. Selle koogi mahlakuse saladus peitub peedis, mida on siin üksjagu. Kookosõli lisab õrna maitsevarjundi, mis teeb sellest koogist väga erilise ja suussulava maiuse.

Millist šokolaadi kasutada, sõltub sööjatest. Täiskasvanutele sobib 70%-line väga hästi. Mina aga soovisin, et seda kooki sööks ka lapsed, seega kasutasin 44%-list šokolaadi ja tuli väga-väga maitsev.


KOOK
250 g tumedat šokolaadi
3 suurt muna
150-200 g heledat muscovado't (200 g tasub panna siis, kui kasutada 70%-list šokolaadi; heledamate šokolaadide (nt 44%, 56%) puhul piisab 150 grammist)
1 dl (kookos)õli
1 tl vaniljesuhkrut
100 g nisu- või riisijahu
0,5 tl soodat
1 tl küpsetuspulbrit
noaotsatäis soola
50 g jahvatatud mandleid või sarapuupähkleid
200- 250 g toorest puhastatud ja riivitud peeti

KATE
150 g tumedat šokolaadi
100 g tuhksuhkrut
100 g hapukoort

Koori ja riivi peet ning pigista üleliigne mahl välja ja jäta ootele.

Murra šokolaad tükkideks, sulata kausis kuumaveevannil ja lase jahtuda. Eralda munavalged -kollastest. Vahusta munavalged tugevaks vahuks, lisades vahustamise käigus jaokaupa muscovado suhkur. Lõpuks lisa munakollased ja õli ning vahusta kiirelt ühtlaseks ja kreemjaks. Sega hulka küpsetuspulbri, vaniljesuhkru, sooda, soola ja jahvatatud mandlitega segatud sõelutud jahu. Sega õrnalt läbi.

Lisa riivitud peet ja jahtunud šokolaad ülejäänud tainale ning sega ühtlaseks.

Vala tainas lahtikäivasse küpsetuspaberiga kaetud 22-23 cm läbimõõduga koogivormi ja küpseta ahjus 180 kraadi juures 45-60 minutit kuni sissetorgatud tikk jääb kuivaks.  Lase koogil vormis jahtuda.

Katte jaoks sulata šokolaad vesivannil, lase natuke jahtuda. Lisa suhkur ja hapukoor ning sega vispliga kuni glasuur on kreemja konsistentsiga. Laota see koogi peal, soovi korral ka äärtele. 


Retsepti leidsin siit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar