Pilt

Pilt

Rullbiskviit valge šokolaadi ja vaarikatega

Väga maitsev vaheldus tavalisele rullbiskviidile. Valge šokolaad, vaarikad ja kohupiima-vahukoorekreem sobivad kokku ülihästi. Kõige maitsvama tulemuse saab suvistest vaarikates, kuid sobivad ka sügavkülmutatud marjad. Sööjate ühine arvamus oli, et parim on see kook teisel päeval.


BISKVIIT
75 g nisujahu
125 g valget šokolaadi
0,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soodat
4 suurt muna
150 g suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
noaotsatäis soola
2 spl külma vett
 
KREEM
2 dl rõõska koort 35%
150 g vanilje kohupiimapastat
2 spl kuhjaga paksu Kreeka jogurtiti (nt Saare)
1 spl tuhksuhkrut

VAHELE
250 g värskeid või külmutatud vaarikaid

PEALE 
peotäis värskeid vaarikaid
tuhksuhkur

Sulata vesivannil tükeldatud valge šokolaad, lase jahtuda. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, sooda ja sool. Eralda munavalged ja vahusta suhkrutega tugevaks vahuks. Suhkrut tuleb vahustamise käigus lisada kolmes jaos. Kui munavalgevaht meenutab habemeajamisvahtu, vala hulka ka munakollased ja mikserda kiirelt ühtlaseks. Sõelu omavahel segatud kuivained munavahu hulka ja sega ühtlaseks. Lisa 2 spl külma vett, sega läbi. Lõpuks sega hulka valge sulašokolaad. Laota tainas küpsetuspaberiga vooderdatud suurele ahjuplaadile ja küpseta 200 kraadi juures ca 12-15 minutit (kuni biskviit on pealt kergelt kuldpruun). Võta biskviit ahjust ja kummuta teisele, eelnevalt suhkruga ülepuistatud küpsetuspaberile. Eemalda pealmine paber ja keera biskviit koos alumise paberiga rulli. Lase täielikult jahtuda.

Kreemi jaoks vahusta rõõsk koor tuhksuhkruga tugevaks vahuks, lisa kohupiimapasta (kui see on vedelamapoolne, tuleb seda marliga kaetud sõelala eelnevalt 2-3 tundi külmkapis nõrutada) ja Kreeka jogurt. Sega õrnalt ühtlaseks siidiseks kreemiks.

Rulli jahtunud biskviit lahti ja määri peale kreem. Puista vaarikad kreemile. Kui kasutad külmutatud marju, siis lase neil eelnevalt pisut pehmemaks sulada. Keera rullbiskviit pikemast servast rulli ja aseta vähemalt paariks tunniks külmkappi. Vahetult enne serveerimist kaunista pealt värskete vaarikate ja sõelutud tuhksuhkruga.


Retsept on pisut muudetud kujul pärit raamatust "Kuldne šokolaadiraamat" (Varrak, 2008)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar