Pilt

Pilt

Porgandipirukad

Lihtsalt valmivad ja kõhule kerged saiakesed, mis maitsevad eriti hõrgult ahjusoojalt. Krõbe taigen ja mahlane täidis on siin ideaalses tasakaalus nii et paar-kolm saiakest korraga ära süüa pole mingi probleem. 


Valmib 16 saiakest

TAIGEN
400 g võiga pärmi-lehttaigent (4 tainaplaati)

TÄIDIS
400 g porgandeid
4 muna (2 toorest, 2 keedetud)
50 g toasooja võid
noaotsatäis riivitud muskaatpähklit
soola
pipart

MÄÄRIMISEKS
1 muna

Võta sügavkülmutatud taigen eelmisel õhtul tavalisse külmkappi sulama.

Keeda porgandid pehmeks, jahuta ja koori. Riivi porgandid jämeda riiviga, haki hulka keedumunad. Lisa porgandi-keedumuna segule toored munad ja pehme või. Maitsesta soola, pipra ja muskaatpähkliga ning sega ühtlaseks.

Rulli tainaplaadid jahusel pinnal natuke õhemaks ja lõika neljaks võrdseks riskülikuks (ca 10x20 cm). Pane iga ristküliku ühele poolele lahke teelusikatäis täidist. Keera teine tainapool üle täidise ja näpi pirukaservad tugevalt kinni, et täidis küpsemise ajal välja ei tuleks. Pintselda pirukaid lahtiklopitud munaga ja küpseta 225 kraadi juures umbes 10 minutit. Valmis pirukad on ilusad kuldpruunid.



Algne retsept on pärit Toidutarest.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar