Pilt

Pilt

Jõhvikad tuhksuhkrus

Hapukad ent ülikasulikud jõhvikad saavad hoopis teise olemise, kui nad tuhksuhkruga katta. Sellisel kujul söövad kõik maiasmokad neid muidu natuke ebapopulaarseid marju suurima heameelega. Tegemine on ülimalt lihtne, kuid nõuab natuke nokitsemist. Kasutatud on toorest munavalget, seega on oluline, et muna oleks värske ja kvaliteetne.

Valges kuues jõhvikad on lisaks veel üliilusad tordikaunistused.


Vaja läheb:
200 g värskeid jõhvikaid
1 munavalge
ca 200 g tuhksuhkrut

Kasuta vaid terveid marju. Sega munavalge kergelt läbi, ära vahusta. Vala puhtad ja kuivad jõhvikad munavalge sisse ja sega läbi. Ole ettevaatlik, et marjad ei puruneks. Sõelu kõrgemate äärtega alusele tuhksuhkur ja tõsta munavalgega kaetud jõhvikad ÜKSHAAVAL tuhksuhkru sisse (munavalget võib tuhksuhkrusse sattuda võimalikult vähe). Sõelu marjadele veel pisut tuhksuhkrut ja veereta neid kergelt alusel, kuni need on ümbertringi suhkruga kaetud. Lase neil alusel kuivada.


Retsept pärineb raamatust Tordilõik (A. Kalda, 2014)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar