Pilt

Pilt

Lihapallid tomatikastmes

Isetehtud lihapallid on ikka väga toredad asjad - sellised üdini lihtsad ja kodused, samas maitsvad ja toitvad. Kastmeid saab teha erinevaid, kuid seekord isutas kõige enam just tomatikaste. Koos spagettidega süües eriti hea.

Tomatitoitude juurde sobib väga hästi värske basiilik, seega võib selle kohe koos potiga keset lauda tõsta, nii et igaüks saaks ise endale aromaatseid lehekesi toidu peale näpistada.


LIHAPALLID
600 g hakkliha
1 küüslauguküüs
1 muna
1 tl hakklihamaitseainet
1 spl jahu (kuhjaga)
1/4 tl purustatud musta pipart

TOMATIKASTE
400 g purustatud konservtomateid
200 g tomatipastat
3 spl ketšupit
1 dl vett
2 küüslauguküünt
1 sibul (saab ka ilma)
1/2 tl suhkrut (nt fariinsuhkur sobib ülihästi)
1/2 tl pitsamaitseainet
pipart/soola
praadimiseks natuke toiduõli

Esmalt valmista lihapallid. Selleks sega omavahel hakkliha, muna, peenestatud küüslauk, jahu, hakklihamaitseaine ja purustatud must pipar. Kui hakklihamass on ühtlase konsistentsiga, siis vormi sellest ilusad suupärased pallikesed. Aseta lihapallid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200 kraadises ahjus ca 20 minutit. Pallikesed peaksid olema küpsed ja ilusa kuldpruunika värvusega.

Kuni lihapallid küpsevad, valmista tomatikaste. Selleks haki sibul ja küüslauk peeneks ning kuumuta neid pannil õlis mõni minut (ära pruunista). Lisa pannile purustatud tomatid, tomatipasta, ketšupi ja vesi. Kuumuta  15-20 minutit, aeg-ajalt segades. Lõpuks lisa sool, pipar, suhkur ja pitsamaitseaine. Kuumuta veel mõni minut ja siis lisa kastmesse küpsetatud lihapallid ning kuumuta madalal kuumusel veel 5 minutit. Serveeri koos meelepärase pasta ja värske basiilikuga.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar