Pilt

Pilt

Õunakrõbedik

Kiudainest pungil magustoit, mis on parim ahjusoojalt koos vaniljejäätisega. Krõbe koorik, pehme õunatäidis ja koorene jäätis moodustavad siin tõeliselt maitsva koosluse. Valmib kiirelt ja maitseb hõrgult.

Kui küll küllale liiga ei tee, siis võib kõigele veel ka karamellikastet peale niristada.


4 portsjonit

PURU
70 g võid
2 spl suhkrut (ilma kuhjata)
70 g täistera nisujahu
70 g kaerahelbeid

ÕUNATÄIDIS
2 hapukat õuna
1 tl suhkrut
1/4 tl jahvatatud kaneeli

Määri neli väikest ahjuvormi õliga kergelt kokku. Valmista puru. Selleks sega omavahel suhkur, jahu ja kaerahelbed. Lisa võikuubikud ja sega ühtlaseks puruks. Valmista õunatäidis: puhasta ja koori õunad ning lõika väiksemateks tükkideks. Sega õunatükid suhkru ja kaneeliga. Pane iga vormi põhja kaks teelusikatäit kaerahelbepuru ning seejärel kaneeli ja suhkruga segatud õunatükid. Kata õunatükid ülejäänud puruga. Küpseta 200 kraadi juures ca 20-25 minutit (õunatükid peavad olema pehmed ja purukate pisut tumedamaks läinud). Lase natuke jahtuda ja serveeri soojalt koos vaniljejäätise ja soovi korral karamellikastmega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar