Pilt

Pilt

Lihapallid kooreses kastmes

Lihtne toit argipäeva õhtuks, mis valmib kerge vaevaga ja maitseb hästi. Kel viitsimist rohkem vaeva näha, võib küpsetada lihapallid pannil võis. Mina lähen alati lihtsama vastupanu teed ja küpsetan lihapalle ahjus. Nii säästan aega ja köök jääb puhtam.


LIHAPALLID
600 g hakkliha
1 dl riivsaia 
1,2 dl piima
2 spl koort
1 sibul
1 spl võid (sibula praadimiseks)
1 muna
1 tl soola
0,5 tl purustatud musta pipart

KASTE
1 spl (kuhjaga) võid 
1,5 spl nisujahu
5 dl lihapuljongit
2 dl rõõska koort 35%
soola, pipart
sinepit
sojakastet (soovi korral) 


Sega riivsai vedeliku sisse ja jäta 5-10 minutiks paisuma. Koori ja tükelda sibul, pruunista pannil võis ja lase jahtuda. Lisa paisunud riivsaiale sibul, muna ja hakkliha. Maitsesta ja sega ühtlaseks. Veereta käte vahel suupärased pallikesed ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ajuplaadile. Küpseta 200 kraadises ahjus ca 30 minutit (pallikesed peavad olema täiesti küpsed ja kuldpruunid). 

Senikaua valmista kaste. Selleks sulata pannil või ja lase pruunistuda. Sega hulka jahu ja lase ka sellel veidike pruunistuda. Sealjuures peab pannil või domineerima, see tähendab, et või-jahusegu peaks olema pigem kreemja tekstuuriga (mitte mingil juhul kõva ja tükiline). Vala pannile lihapuljong, seejuures kastet pidevalt segades. Lisa ka rõõsk koor. Maitsesta kastet soola ja pipraga ja soovi korral ka sojakastmega. Tõsta küpsed lihapallid kastmesse ja ongi valmis!


Soovitus: kui sai jääb seisma, siis tasub ta kilekotist välja võtta ja ära kuivatada. Kuivanud saia saab riivida ja hakklihatoitudes edukalt ära kasutada.


Algne retsept on pärit raamatust "Hakkliharaamat" (M.Suitsu, A.Kang, L.Virkus)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar