Pilt

Pilt

Kohupiima-aprikoosi purukook

Rikkalik ja maitsev plaadikook, mis toidab ära suurema seltskonna. Kreemjas kohupiim, hapukad aprikoosid ja krõbe purukate on suurepärane kooslus. Maitses kõigile sööjatele väga!

Ainult oma perele küpsetades võiks kogused jagada pooleks ja küpsetada 24-26 cm läbimõõduga rõngasvormis.


PÕHI
15 g pärmi
0,75 dl piima
3-3,5 dl jahu
0,5 dl suhkrut
pisut soola
1 muna
25 g võid

TÄIDIS
3 suurt muna
800-900 g kohupiima
2 dl suhkrut
100 g võid
1 tl küpsetuspulbrit
u 100 g vanillipudingipulbrit või -kastmepulbrit
1 dl piima
1 purk (ca 800 g) konserveeritud aprikoose või virsikuid
3-4 spl paksemat aprikoosimoosi

PURUKATE
2 dl jahu
75 g võid
1 dl suhkrut
pisut soola

Lahusta pärm käesoojas piimas. Lisa suhkur, sool ja muna, sõelu hulka jahu. Sõtku kuni taigen hakkab käte ja kausi küljest lahti lööma. Sõtku sisse pehme või ja jäta 1 tunniks toidukilega kaetuna sooja kohta kerkima.

Nõruta aprikoosikonserv. Eralda munakollased ja -valged. Sega munakollased kohupiima hulka ning lisa suhkur, sulatatud või ja küpsetuspulber. Sega ühtlaseks. Seejärel lisa vanillipudingipulber ja piim. Vahusta munavalged ja sega täidisesse. Kui segu on liiga paks, siis lisa veel veidi piima (et see oleks ikka põhjale määritav).

Rulli kerkinud tainas ahjuplaadisuuruseks õhukeseks ristkülikuks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud suurele ahjuplaadile. Määri tainale täidis ja tõsta peale viilutatud aprikoosid. Küpseta 175 kraadises ahjus 40 minutit. Samal ajal valmista puistesegu. Vala jahu, suhkur ja sool kaussi. Tõsta peale võitükid ja töötle kätega puruks. Võta pirukas ahjust ja määri peale aprikoosimoos (kui see on liiga paks, siis soojenda seda eelnevalt veidi). Raputa purusegu kõige peale ja küpseta 200 kraadises ahjus veel 20-25 minutit. Parim jahtunult.


Leidsin selle retsept siit, kuid tegin mõned omapoolsed muudatused. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar