Pilt

Pilt

Hõrk šokolaadikreem

Imeliselt kreemjas ja õhuline šokolaadikreem, mille tegemisele kulub kuni 15 minutit. Paari lihtsa lisandiga saab sellest tõeliselt peene magustoidu, mille maitses ei reeda miski lihtsat koostist ja veelgi lihtsamat valmistusviisi.


Lisandiks hapukad pohlad ja krõbedad mandlilaastud, mmmm.......


8 portsjonit

KREEM
200 g šokolaadi (nt 100 g tumedat ja 100 g piimašokolaadi)
3 dl rõõska koort 35%
0,5 spl tuhksuhkrut (võib asendada tavalise suhkruga)
1 tl vaniljesuhkrut

LISAKS
röstitud mandlilaaste
värskeid või külmutatud marju (pohlad, jõhvikad, mustikad, vaarikad vms)

Sulata tükeldatud šokolaad vesivannil ja lase pisut jahtuda. Vahusta koor koos vanilje- ja tuhksuhkruga (võib asendada tavalise suhkruga, kuid tuhksuhkruga saab tihkema vahu). Tõsta vahukoor sulašokolaadi hulka, sega hästi õrnalt kuni kreem on ühtlane ja ilus. Tõsta kreem kausikestesse või pokaalidesse ja pane paariks tunniks külmkappi. Enne serveerimist pane peale marju ja röstitud mandlilaaste.



Retsept on pisut muudetud kujul pärit ajakirjast Kodukiri (Oktoober 2016)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar