Pilt

Pilt

Chilli con Carne

Mida külmemaks ilmad väljas lähevad, seda enam isutab kuumade ja kergelt vürtsikate roogade järele. Chilli con Carne ongi üks nendest soojendavatest roogadest, mida just sügistalvisel ajal on mõnus süüa. Klassikaliselt on see väga-väga vürtsikas toit, kuid kuna ma ise eelistan pehmet vürtsi, siis vähendasin tublisti tšillipipra kogust. Ka üldse ilma tšillita on tulemus maitsev, kuid siis on tegu pigem tomati-hakkliha-oa hautisega.


Vaja läheb:
2 sibulat
1 küüslauguküüs
oliiviõli
1 tl tšillipulbrit
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
soola ja musta pipart
0,5 kaneelikoort
450 g (veise)hakkliha
800 g purustatud tomatit (ehk kaks 400-grammist konservi)
800 g punaseid konservube (2 purki)
200 g päikesekuivatatud tomateid oliiviõlis

Haki sibul ja küüslauk peeneks ning prae väheses oliiviõlis pehmeks. Lisa tšillipulber, vürtsköömen ja veidi soola ning pipart. Lisa hakkliha ja pruunista liha pidevalt segades. Peenesta köögikombainis (või saumikseriga) päikesekuivatatud tomatid ja veidi õli (tomatipurgist). Lisa saadud tomatipasta hakklihale. Lisa purustatud tomatid, kaneelikoor ja 1 dl vett. Maitsesta vajadusel soola ja pipraga.

Kuumuta keemiseni, kata pott kaanega. Alanda kuumust ja hauta rooga 1,5 tundi (või hauta 150-kraadises ahjus sama kaua). Tunni aja pärast lisa nõrutatud konservoad.

Serveerimisel võib lisada riivjuustu ja/või hapukoort ja meelepärast maitserohelist. Värske sai sobib ka ülihästi kõrvale hammustamiseks. Chilli con Carne'd saab süüa ka tortilla seest, kuna on üsna paksu konsistentsiga - lihtsalt keera täidis tortilla sisse, lisa juustu ning veidi hapukoort ja ongi valmis.


Pisut muudetud kujul retsept on pärit siit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar