Pilt

Pilt

Täidetud ahjukana

Tervelt küpsenud ahjukana on tõeline piduroog! Juba niisama soola, pipra ja võiga ülemääritud kana tuleb ahjus küpsedes väga maitsev, kuid vahel võib ka erinevaid täidiseid proovida. Seekord täitsin kana valgete ubade, Krakovi vorsti ja sibulaga. Tuli väga maitsev! :)


Kana tuleb enne ahjupanekut täita täidisega, siduda nööriga kokku ja sulgeda  avaus hambatikkudega:


KANA
1 terve kana
1 tl meresoola
1 tl purustatud musta pipart
1 tl broilerimaitseainet
60 g võid

TÄIDIS
1 suur sibul
200 g valgeid konservube
3/4 Krakovi rõngasvorstist
3 küüslaugu küünt
praadimiseks toiduõli

naturaalset nööri käte siruulatuse jagu
hambatikke

Esmalt võta kana üks tund enne küpsetamist toatemperatuurile. Siis küpseb kana ühtlasemalt ja jääb seest mahlasem. 

Valmista täidis. Selleks peenesta küüslauk, haki sibul ja Krakovi vorst tükkideks. Kuumuta pannil esmalt sibulatükke (kuni on klaasjad), siis lisa pannile vorst ja küüslauk. Kuumuta veel paar minutit ja lisa siis valged oad. Sega kõik läbi ja jäta ootele.

Sega omavahel sool, must pipar ja broilerimaitseaine. Hõõru kana seest ja väljast maitseainetega sisse. Tõsta täidis kana sisemusse ja sulge kana kõhuõõnsuse ava hambatikkudega. Seo kana naturaalse nööriga kokku (õpetus siin). Tõsta kana ahjupannile ja määri ta üleni kokku pehme võiga. Aseta 220 kraadisesse ahju küpsema. 15 minuti pärast alanda kuumust 200 kraadi peale ja küpseta sellel kuumusel 45 minutit. Siis keera ahi 180 kraadi peale ja küpseta veel kuni 30 minutit.

Valmis kana tõsta ahjust välja ja lase 15 minutit enne lahtilõikamist rahuneda. Eemalda hambatikud ja tõsta täidis eraldi kaussi. Pannile kogunenud või ja kanaleeme võib segada näiteks riisi sisse - nii ei lähe midagi kogu sellest häädusest kaduma.

Täidist saab lisandina juurde süüa:

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar