Pilt

Pilt

Suus sulav õunakook

See kook väärib oma nime. Tänu vähesele jahusisaldusele on tulemus kuidagi eriti hõrk ja just nimelt suus sulav. Maitsed on kõik kenasti tasakaalus ja vaatamata üsna suurele võikogusele on seda kooki kerge süüa. Lisaks veel väga lihtne teha! Seega ideaalne võimalus ka tööpäeva õhtul midagi maitsvat küpsetada.

Kasuta hapukaid kodumaiseid õunu, siis saab kõige maitsvama koogi.


200 g võid
1,5 dl suhkrut
2 muna
2 dl kartulitärklist
2 sl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
400-450 g õuna (puhastatud õunte kaal)
1 sl suhkrut
1 tl kaneeli

Vahusta või suhkruga kohevaks. Lisa vahustamist jätkates ükshaaval munad. Sega hulka omavahel segatud kuivained. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse 24-cm läbimõõduga koogivormi (mina tegin 26 cm vormis ja tuli ka ok).
Lõika õun õhukesteks viiludeks, vajadusel koori eelnevalt. Sega õunaviilud suhkru ja kaneeliga. Torka õunaviilud serva pidi taignasse. Kui on mõni punase põsega õun, siis jäta sellel koor alles ja säti need viilud ilusaks mustriks kõige peale. Küpseta 200-kraadises ahjus 30-35 minutit.


* Retsepti leidsin siit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar