Pilt

Pilt

Kõrbedad korvikesed suitsukala-õuna salatiga

Ilus sügis kestab ja kestab ka õunahooaeg, mistõttu tuleb igal aiapidajal muudkui uusi viise leiutada, kuidas neid maitsvaid ja mahlaseid tervisepomme toidu sisse sokutada. Õnneks on õun niivõrd universaalne ja neutraalne puuvili, et sobib nii magusatesse kookidesse, kissellidesse, moosidesse kui ka soolastesse kastmetesse, salatitesse, hautistesse. Seekord tegin suitsukala-õuna salati, kus suitsukala rikkalikku ja rammusat maitset tasakaalustab õun oma kerguse, magususe ja mahlasusega. Tõeliselt maitsev kooslus!

Serveerisin salatit tortillakorvikestest - siis saab seda mugavalt näppude vahelt süüa.


KORVIKESED (valmib 24 tk)
6 suurt tortillat

SALAT
600 g kuumsuitsuräime
2 rusikasuurust krõmpsu magus-haput õuna
1 väiksem peeneks hakitud sibul
väike punt peeneks hakitud tilli 
300 g paksu hapukoort
3 spl majoneesi
0,5 tl sidrunipipart

PEALE
värske kurgi viile
tilli

Korvikeste valmistamiseks lõika tortillad neljaks. Õrnalt servi kokku voltides, et tortilla võtaks korvi kuju, aseta need muffinipanni aukudesse ja küpseta 170-175 kraadi juures 8-10 minutit. Korda tegevust ja valmista teisedki 12 korvikest. Jahuta enne salatiga täitmist täielikult.

Puhasta kuumsuitsuräim ja pane salatisse ainult filee. Koori ja puhasta õunad, haki kuubikuteks ja lisa räimele. Lisa ka peenestatud sibul ja till. Sega omavahel hapukoor, majonees ja sidrunipipar ning lisa samuti salatisse. Sega ühtlaseks ja täida korvikesed salatiga vahetult enne serveerimist. Kaunista pealt kurgiviilu ja tillilehekesega.

NB! Kui on teada, et korvikesi kohe sööma ei asuta, siis on mõistlik korvikeste põhja esmalt salatileht panna ja alles siis suitsukala-õuna salat. Salatileht kaitseb korvikest pehmenemise eest.


Algne idee siit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar