Pilt

Pilt

Kanarull juustu-singitäidisega

Selle roa valmistamine nõuab pisut enam vilumust lihaga ümberkäimisel. Kana konditustamine tuleb teha terava noaga, sealjuures peab hoolega jälgima, et liha jääks ühes tükis kokku. Kes sellega mässata ei viitsi võib teha valmis kanafileest mitu väiksemat rulli. Aga siis tuleb kanafileed kõige paksemast kohast natuke lahti lõigata ja siis lihahaamriga õhemaks töödelda.

Kanarull koos oma krõbeda parmesani-riivsaia paneeringu ja mahlase täidisega maitseb tõesti väga hästi. Juurde sobivad võikaste, munanuudlid ja värske salat. Tulemus on igat liigutust väärt! 



1 terve kana (ca 2 kg)
soola
pipart

TÄIDIS
200 g sulatatud juustu maitserohelisega
3 spl majoneesi
220 g suitsusinki
125 g mozzarellat

PANEERING
1 spl jahu
1 muna
2 spl riivsaia
40 g riivitud parmesani

Esmalt eemalda kanalt kõik kondid nii, et liha jääks ühes tükis kokku. Hea õpetus selleks on siin. Kui kondid on kõik eemaldatud, aseta kana nn "pinnalaotus" lõikelauale, kata toidukilega ja töötle seda lihahaamriga ühtlasemaks ja õhemaks (siis on lihtsam rulli keerata). Maitsesta natukese soola ja pipraga (soolaga ole ettevaatlik, kuna täidis on juba iseenesest ka soolane).

Täidise jaoks sega omavahel sulatatud juust ja majonees, haki sink väiksemateks kuubikuteks. Mozzarella võib näppude vahel väiksemateks tükkideks rebida. Määri majoneesi-sulajuustu segu ühtlaselt kanale. Puista peale singikuubikud ja mozzarellatükid. Keera kana pikemast servast rulli. Tõsta kanarull küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Hõõru pealt jahuga, seejärel lahtiklopitud  munaga ja viimasena puista peale parmesani-riivsaia segu. Jälgi, et rull oleks igast küljest (väljaarvatud põhi - see jääb paneerimata) paneeringuga kaetud.

Küpseta kanarulli 200 kraadi juures 45 minutit ja siis veel 15 minutit 175 kraadi juures. Võta rull ahjust välja ja lase 10 minutit rahuneda, siis saab sööma hakata. Serveeri juurde võikastet:

VÕIKASTE
5 dl rõõska koort 35%
2 spl jahu
2 spl võid
1 tl Inglise sinepit
soola
pipart

Kuumuta potipõhjas võid koos jahuga mõni minut (jahu-võisegu peab saama kreemjas, see ei tohi olla tükiline ja liiga paks). Lisa eelnevalt soojendatud rõõsk koor ja kuumuta mõned minutid, kuni kaste pakseneb. Kogu see aeg tuleb kastet vispliga hoolega segada. Tõsta kaste tulelt ning maitsesta soola, pipra ja sinepiga.



Nõuanne: Kuna kanarullis on kasutusel vaid liha ja nahk, siis väljalõigatud kontidest saab keeta väga maitsva kanasupi. Sedasi saab ühest suurest kanast kaks maitsvat rooga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar