Pilt

Pilt

Vanilli glasuurkohukesed

Kodused kohukesed võluvad oma puhta maitsega. Ja tegemine on üllatavalt lihtne. Seekord tegin vanilli glasuurkohukesi - mingeid tükke lisama ei hakanud. Ja just need on nüüd meie pere lemmikud! 

Üldiselt sobib kohukeste tegemiseks just teraline pakikohupiim, kuna on olemuselt tihkem. Siiski katsetasin ka kohupiimapastaga ja tuli ka väga-väga maitsev. Ainult et pastat peab eelnevalt nõrutama.


GLASUUR
85 g tumedat šokolaadi
30 g võid
1 spl suhkrusiirupit
1 spl vett

TÄIDIS
200 g lahjat vanilje pakikohupiima või 300 g vanilje kohupiimapastat
50 g pehmet võid
0,5 spl suhkrut
0,5 tl vanilli suhkrut

Kui kasutad kohupiimapastat, siis seda tuleb enne kasutamist marliga kaetud sõelal 10-11 tundi külmikus nõrutada. Teralist pakikohupiima saab kasutada kohe otse pakist. Sega pehme või, suhkrud ja toasoe kohupiim ühtlaseks massiks ja aseta see 2 tunniks külmkappi tahenema. Kui segu on ära tahenenud vormi käte vahel paraja suurusega kangikesed ja aseta need tunniks sügavkülma. Natuke aega enne kohukeste sügavkülmast väljavõtmist tee valmis glasuur. Selleks sulata šokolaad koos võiga, lisa suhkrusiirup ning vesi ja sega ühtlaseks kreemiks. Kasta külmad kohukesed ükshaaval sooja glasuuri sisse ja jälgi, et kohukeste pind oleks ühtlaselt kaetud. Glasuurimist on mugav teha kahe lusika abil. Ja tegutsema peab kärmelt, kuna glasuur hakkab külma kohukese peal kiirelt tahenema.

Tõsta glasuuritud kohukesed külmikusse - süüa saab neid juba 20 minuti pärast. Kaanega karbis säilivad kohukesed 4-5 päeva kindlasti.



* Algne idee raamatust "Piim lauale ja kõhtu" (E.Mihkels, 2011)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar