Pilt

Pilt

Keerusaiad kardemoni ja kaneeliga

Need saiakesed on lihtsalt nii-nii head, eriti ahjusoojalt. Tänu rohkele täidisele on need väga maitsvad veel ka järgmisel paaril päeval. Algses retseptis on soovitatud neid saiakesi teha muffinipanniga, kuid arvatavasti teinekord teeksin pidusaia moodi ühes suures ümaras koogivormis, et ei peaks igalt kuklilt muffinivormi paberit ära võtma. Omalt poolt tegin töö käigus retseptis väiksed muudatused ja tulemus oli tõesti suurepärane! Kindlasti teen neid millalgi veel.


12 tk

TAINAS
2,5 dl piima
25 g pärmi
100 g suhkrut
450 g jahu
100 g võid
noaotsatäis soola
määrimiseks 1 muna

TÄIDIS
100 g võid
90 g suhkrut
0,5 tl purustatud kardemoni
1 tl kaneeli

Soojenda piim käesoojaks. Sulata pärm väheses piimas, lisa ülejäänud piim, suhkur ja sool. Sõelu sisse jahu ja sõtku kuni taigen löö kausi küljest lahti. Kui taigen on liiga kleepuv, lisa pisut jahu. Viimasena lisa tainale pehme või ja sõtku uuesti ühtlaseks, siledaks tainaks. Kata tainakauss köögirätikuga ja pane sooja kohta 30 minutiks kerkima.

Rulli taigen jahusel pinnal 2-3 mm paksuseks piklikuks ristkülikuks. Määri peale täidise jaoks mõeldud pehme või. Puista peale eelnevalt omavahel segatud suhkur, kaneel ja kardemon. Keera taigen pikuti pooleks. Lõika 12 enam-vähem ühelaiust riba. Lõika ribad keskelt pooleks nii, et ots jääks kokku (vt pilte). Keera tainaribadesse keerud sisse ja vormi saiakesed. Tõsta saiad paberist vormidega vooderdatud muffinipanni pesadesse ja lase neil enne ahjupanekut 15 minutit kerkida. Määri pealt lahtiklopitud munaga ja küpseta 200 kraadises ahjus umbes 15 minutit (kuni on pealt ilusad kuldpruunid).


Algne retsept on pärit ajakirjast Oma Maitse Pidu (2015/2016)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar