Pilt

Pilt

Keerusaiad kukeseente ja toorsuitsupeekoniga

Rohke täidisega imemaitsvad saiakesed, millele annavad eriti hõrgu maitse värsked kukeseened. Maitsevad hästi nii ahjusoojalt kui ka jahtunult.


Vaja läheb:
500 g lehttaigent
400 g kukeseeni
1 suurem sibul
150 g toorsuitsupeekonit
180 g riivitud juustu
praadimiseks õli
1 muna määrimiseks

Puhasta kukeseened hoolikalt (kui on liivased, siis loputa veega täidetud kausis, nõruta). Haki seened väikemaks ja prae neid kuival pannil kuni seentest eralduv vedelik on ära aurustunud, selleks kulub umbes 7-8 minutit. Lisa pannile natuke õli, hakitud sibul ja toorsuitsupeekon ning hauta veel umbes 5 minutit. Lase täidisel natuke jahtuda. 

Rulli lehttaigen õhemaks ja jaota seenetäidis ühtlaselt taina pinnale. Puista seenetäidisele 150 g riivjuustu. Keera taigen koos täidisega rulli ja lõika enam-vähem võrdseteks seibideks (nagu teeks kaneelisaiu).


Aseta saiad ahjuplaadile, määri pealt lahtiklopitud munaga ning puista peale ülejäänud riivjuust. Küpseta 200 kraadises ahjus umbes 15 minutit (valmis saiad on ilusad kuldpruunid).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar