Pilt

Pilt

Kartuli-peekoni-juustu vormiroog

Väga lihtne ja vähestest koostisosadest valmiv argiroog, mille tegemine käib eriti kiirelt, kui kasutada eelnevalt keedetud kartuleid. Krõbe peekon, pehme juust ja mahe kartul moodustavad maitsva koosluse, mis on kohe eriti mokkamööda meesperele.


Vaja läheb:
1,5 kg kartuleid
600 g toorsuitsupeekonit
350 g juustu
musta pipart

Pese kartulid ja vajadusel koori. Kui tahad, et toit saaks kiiremini valmis, keeda kartuleid ilma soolata vees pehmeks (üle ei tohi keeta, muidu kipuvad kartulid lagunema), jahuta pisut ja haki 0,5 cm paksusteks ratasteks. Kui toiduga on aega, võid selle valmistada ka toorestest kartulitest, kuid siis on ahjus küpsemisaeg oluliselt pikem.

Vooderda ahjuvorm toorsuitsupeekoni ribadega nii, et peekon kataks vormi põhja ja ääred ilusti ühtlaselt. Peekoniribad peaksid jääma üle vormiääre rippuma, et nendega pärast vormiroog kinni katta. Lao peekoniribadele peale esimene kiht kartuleid, seejärel riivitud juust. Siis jälle kartulid ja jälle juust. Vahepeal võid mõne kihi vahele puistada purustatud musta pipart. Jätka ladumist kuni ained otsas (võib ka väikse kuhja laduda). Kõige peale tõsta peekoniribad nii, et kogu pealispind oleks ühtlaselt kaetud. Aseta kuumakindel taldrik kõige peale (muidu tõmbab peekon inetult krussi). Aseta vorm ahjuplaadile (mitte restile, sest rasva võib üle ääre tilkuda!) ja tõsta ahju küpsema.

Kui tegid tooreste kartulitega, küpseta rooga 200 kraadi juures umbes 1 tund ja 40 minutit. Võid enne ahju kinnikeeramist noaga proovida, kas kartul on pehme. Keedukartulitega tehes peaks roog valmima sama kuumuse juures 50 minutiga (peekon peaks saavutama ilusa kuldse värvi).



Algne idee pärineb siit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar