Pilt

Pilt

Õunataskud

Uskumatult lihtne ja toimiv retsept ning tulemus on ka supermaitsev! Seega suur-suur tänu kallile kolleegile, kes võttis vaevaks mulle seda retsepti tuua. Täidiseks sobib nii paksem õunamoos kui ka lihtsalt riivitud ja kaneeli, suhkru ning tärklisega segatud õunad. Mina kasutasin seda teist varianti ja tuli väga mõnus.


TAIGEN
300 g jahu
200 g võid
200 g vanilje pakikohupiima
3 spl suhkrut
1 muna määrimiseks

TÄIDIS
ca 400 g kooritud ja puhastatud õunu
4-5 spl suhkrut (oleneb, kui hapud on õunad)
0,5 tl kaneeli
2 tl maisitärklist

PEALE
tuhksuhkur

Sulata või, lisa suhkur ja jahu. Sega ühtlaseks ja siis lisa kohupiim. Sega ühtlaseks tainaks (vajadusel sõtku tainast kätega). Jaga valmis taigen kaheks palliks, paki nad toidukilesse ja aseta üheks tunniks külmikusse. 

Valmista täidis. Selleks riivi puhastatud õunad jämeda riiviga. Võid ka noaga väikesteks tükikesteks hakkida. Sega suhkur, kaneel ja maisitärklis õunte hulka. Õuntest hakkab eralduma mahla, seega võid kogu täidise ka sõelale panna, et üleliigne vedelik kaussi nõrguks. 

Võta taigen külmikust välja, rulli õhukeseks ja lõika 10x10 cm suurusteks nelinurkadeks. Aseta igale nelinurgale kuhjaga teelusikatäis täidist ja voldi nurgad keskele kokku. Määri pealt lahtiklopitud munaga ja küpseta 200 kraadi juures 20-25 minutit (kuni pealispind on ilus kuldne). Lase taskutel natuke jahtuda ja sõelu peale tuhksuhkrut.

Parimad samal, kuid väga maitsvad veel ka järgmisel päeval.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar