Pilt

Pilt

Ahjus küpsenud kanakoivad ja juurviljad

Üdini kodune ja mugavalt lihtne ahjuroog. Parima tulemuse saab värskete kodumaiste juurviljadega, mida suve teises pooles juba kõikjal saada on. Selle toidu valmistamisel ei pea retseptist täht-tähelt kinni pidama ja kindlasti on igas peres oma taoline versioon olemas. Aga vahel lähevad lihtsad ja head asjad meelest ära. Ja selleks, et seda ei juhtuks, jäädvustasin selle mõnusa toidu siia.


Vaja läheb (tuleb ahjuplaaditäis sööki):
2 kg kartuleid
0,5 kg porgandeid
12 kana poolkoiba
100 g sulavõid
soola/pipart
karrit kanale
toiduõli

Esmalt maitsesta kana poolkoivad soola, pipra ja karriga. Nirista kanale paar-kolm supilusikatäit toiduõli, sega kõik läbi ja jäta ootele. Pese ja koori kõik juurviljad (kui need on värsked ja suvised viljad, siis piisab üldjuhul harjamisest). Lõika kartulid sektoriteks ja porgandid parajateks juppideks. Laota juurviljad ahjuplaadile, vala üle sulavõiga ning maitsesta soola ja pipraga. Sega kätega kergelt läbi. 
Prae poolkoibi kuumal pannil õlis mõned minutid, kuni kõik küljed on saanud kuldse kooriku. Aseta poolkoivad juurviljade peale ja tõsta ahjuplaat kuuma ahju. Küpseta 200 kraadi juures umbes tund aega (küpsemisaeg oleneb nii ahjust kui ka sellest, kui suured on poolkoivad ja juurviljatükid).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar