Pilt

Pilt

Kohupiima-virsiku purukook hõrgu vaniljekastmega

Sageli öeldakse, et kaste teeb toidu. Siin magustoidus on seda eriti hästi tunda - lihtne kohupiimakook muutub vaniljekastme mütsi all luksuslikuks naudinguks. Loomulikult sobib see kaste ka teiste kookidega (nt šokolaadikook + vaniljekaste + hapukad marjad = superkooslus), kuid seekord sai tehtud kohupiima-virsiku purukooki, mis oli mõnusalt mahlane ja mahe. Teen kindlasti teinekordki - väga hea retsept!


PURUTAINAS
200 g võid
5 dl jahu
1 dl kookoshelbeid
1 dl suhkrut
0,5 tl soola
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut

KOHUPIIMATÄIDIS
400 g kohupiimapastat
200 g hapukoort
1 dl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
2 muna
800 g virsikukompotti

VANILJEKASTE
2 dl 35%-list rõõska koort
2 dl piima
2 tl maisitärklist
1 muna
2 spl suhkrut
1 spl vanillisuhkrut

Purutaina valmistamiseks sega esmalt kuivained omavahel, seejärel haki sisse või ja töötle käte või noa abil puruseks tainaks. Laota 3/4 sellest purust 28 cm läbimõõduga koogivormi põhja.

Täidise jaoks sega munad suhkrutega lahti, lisa kohupiim ja hapukoor. Lao virsikud purusele põhjale, kalla nendele kohupiimasegu ja puista peale ülejäänud purutainas. Küpseta 200 kraadises ahjus ca 30 minutit.

Vaniljekastme jaoks sega maisitärklis poole detsiliitri piimaga. Mõõda koor, ülejäänud piim, lahtiklopitud muna ja suhkrud kastrulisse. Sega hulka tärklise-piimasegu ja vispelda segi. Kumuta segu pidevalt vispliga segades kuni keemiseni või paksenemiseni. Tõsta kohe pliidilt, ära keema lase! Pane kaste külmaveevannile jahtuma, sega aeg-ajalt.


Retsept on pärit ajakirjast Eesti Naine (aprill 2017)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar