Pilt

Pilt

Pikad saiad Cheddari juustu ja oreganoga

Need krõbeda kooriku ja pehme sisuga saiad on tõeliselt tegijad pikkade einevõileibade tegemisel. Loomulikult sobib neid mõnusalt juustuseid saiu ahjusoojalt ka niisama süüa. Kui aga saiu üle jääb, võib neist järgmisel päeval teha juustu ja küüslauguvõiga üleküpsetatud saia (võid ja juustu tuleks sellisel juhul pisut vähem lisada, kuna sai on juba niigi juustuga). Kõik variandid on ühtviisi maitsvad ja head.


Vaja läheb:
25 g pärmi
3-4 tl suhkrut
4 dl käesooja vett
1,5 tl soola
8-9 dl jahu (niipalju, et taigen käte küljest lahti tuleb)
2 sl õli
150 g riivitud Cheddar juustu
5 tl kuivatatud oreganot
määrimiseks 1 muna

Pudenda pärm kaussi ja sega natukese käesooja veega. Sega kuni pärm on lahustunud. Lisa ka ülejäänud vesi, õli, suhkur ja sool. Sega kuni suhkur ja sool on lahustunud. Siis sõelu hulka jahu ja sõtku taigent korralikult. Taigen peaks käte ja kausi küljest lahti lööma, siis on taigen valmis. Valmis taignale puista peale kergelt jahu, kata rätikuga ning jäta taigen kerkima umbes pooleks tunniks.

Kerkinud taignale lisa riivitud juust, sõtku see kergelt taignasse. Jaga taigen viieks ühesuuruseks tükiks ja vormi neist jahuste kätega piklikud "vorstid". Aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, kata köögirätikuga ja lase neil 20 minutit kerkida. Seejärel määri saiu lahtiklopitud munaga ja puista peale kuivatatud oreganot. Küpseta saiu 200 kraadises ahjus ca 10-15 minutit või seni kuni muutuvad ilusti kuldpruuniks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar