Pilt

Pilt

Kiire pastaroog brokoli, porgandi ja grillvorstiga

Kiire ja maitsev pastaroog, mis täidab hästi kõhtu, sisaldab rohkel köögivilju ja mis maitseb ka lastele hästi. Maitsestamisel tasub olla loominguline, kuid üle ei maksa pingutada - ka lihtsad maitsed võivad olla ülimalt võluvad!


300 g pastat (ükskõik millist)
400 g grillvorsti
4-5 keskmist porgandit
1 brokoli
2 küüslauguküünt
praadimiseks õli
soola, pipart
riivitud juustu pealeraputamiseks

Keeda pasta soolaga maitsestatud vees valmis (soovitan lähtuda pakil toodud keetmisajast, siis jääb pasta parajalt al dente). 4 minutit enne pasta valmimist pista pasta keeduvette ka brokoliõisikud. Brokolit ei tohi üle keeta - see peab jääma mõnusalt krõmps ja erkroheline. Kui pasta ja brokoli on valmis, kurna vesi ära ja loputa pasta ja brokoli külma jooksva vee all ära. Jäta nõrguma.

Puhasta porgandid ja tõmba köögiviljakoorijaga pikad peened laastud. Kuumuta pannil õli, lisa sinna porgandilaastud ja kuumuta kergelt läbi. Lõika grillvorstid tükkideks ja tõsta porgandite juurde pannile. Kuumuta paar minutit. Peenesta küüslauk ja lisa samuti pannile, kuumuta minuti jagu. Lõpuks lisa keedetud pasta ja brokoli ning sega kõik läbi. Maitsesta toit soola ja pipraga. Ära enam kaua küpseta, et asjad üle ei küpseks - piisab sellest, kui toit on ühtlaselt soe. Serveerimisel raputa peale riivitud juustu.


Algne retsept on pärit Pere Köögi retseptivihikust (August 2014)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar