Pilt

Pilt

Valge šokolaadi-mustsõstra tort kaerahelvestega

Tohutult lihtne ja kodune, samas pidulik ja uhke tort, mis valmib üsna kerge vaevaga. Hapukas moos, hõrgud kreemikihid ja kaerahelvestest pungil põhi moodustavad ideaalselt toimiva koosluse. Kaerahelbebiskviit oligi just see miski, mis mind seda torti tegema tõmbas. Ja olin tõeliselt üllatunud, et tulemus jäi nii-nii hea ja maitseküllane!


Alljärgnevast kogustest valmib 24 cm läbimõõduga tort (pildil olev tort on tehtud pisut suuremas koguses - korrutasin kogused 1,5-ga).

PÕHI
3 muna
150 g suhkrut
3 spl vett
70 g jahu
80 g väheses võis praetud kaerahelbeid
1 spl vaniljesuhkrut

VAHEKIHT
250 g kohupiima
2 dl vahukoort
3 spl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
270 g mustsõstramoosi (või muud meelepärast hapukat keedist)

KATE
100 g valget šokolaadi
200 g toorjuustu (toatemperatuuril)
30 g võid (toatemperatuuril)
1 spl hapukoort (toatemperatuuril)

KAUNISTAMISEKS 
värskeid või külmutatud marju, kuivatatud söödavaid lilli (nt rukkililli)

Vahusta munakollased poole suhkrukogusega, lisa 3 spl vett. Vahusta munavalged ja lisa järk-järgult ülejäänud suhkur, kuni vaht on tugev ja läikiv.

Sega omavahel jahu, vaniljesuhkur ja praetud kaerahelbed. Ühenda omavahel vahustatud munakollased ja -valged. Lisa munavahule kuivained ja sega õrnalt ühtlaseks tainaks.

Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga koogivormi ja küpseta 180 kraadi juures ca 30 minutit. Jahuta ja lõika kaheks kettaks.

Vahekihi jaoks vahusta koor suhkrutega ja sega kohupiima hulka.
Määri mõlemad koogipõhjad moosiga, kata alumine pool kohupiima-vahukoorekreemiga ja tõsta teine peale (nii et kohupiima-vahukoorekreem jääb kahe moosikihi vahele).

Valge šokolaadi - toorjuustukatte jaoks sulata šokolaad ja lase pisut jahtuda. Sega omavahel toorjuust, või ja hapukoor (vajadusel kasuta kas visplit või mikserit) ning vala segades hulka šokolaad. Vala kogu kreem tordile (võid katta ka tordi ääred, kuid mina seda ei teinud, kuna tort nägi triibulisena kaunim välja).

Kaunista tort vahetult enne serveerimist marjade ja kuivatatud lilledega.


Algne retsept on pärit siit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar