Pilt

Pilt

Sõrnikud

Mäletan hästi oma esimesi sõrnikuid - terve köök oli paksu tossu ja kõrbehaisu täis ja sõrnikud (kui neid musta koorikuga  ja seest tooreid asju nii võib nimetada) ei pakkunud just erilist kulinaarset elamust. Nüüd, umbes kaheksa aastat hiljem, jäi mulle taaskord silma üks tore retsept, mida tahtsin proovida juba puhtalt uudishimust - kas olen nüüd natuke osavam kui tookord või mitte. Tundub, et midagi olen ikkagi vahepealse aja jooksul juurde õppinud, sest seekord tulid lihtsalt imehead, suus sulavad ja mahlased sõrnikud, mis jäävad meie peres kohe kindlasti puhkepäevade retseptivaramusse.


Valmib 10-14 sõrnikut

500 g teralist kohupiima
1 suur muna + 1 munakollane
2 spl suhkrut (või mett)
3 (kuhjaga) spl jahu + paneerimiseks
1 tl vanillisuhkrut
näpuotsaga soola
praadimiseks õli

Sega kohupiim, muna, munakollane, suhkur (või mesi), jahu, vanillisuhkur ja sool ühtlaseks tainaks. Jäta taigen umbes tunniks toatemperatuurile seisma (see on väga oluline etapp, et taigen tuleks paraja paksusega).

Raputa taldrikule jahu, tõsta sinna supilusikaga paras kogus tainast ja veereta jahu sees. Vajuta pätsikesed veidi lapikumaks.

Kuumuta pannil õli ja prae sõrnikuid rohkes õlis mõlemalt poolt kuldseks. Ära panni üle koorma, küpseta sõrnikuid mitmes osas. Serveeri hapukoore, mee või moosiga.

NB! Küpseta sõrnikuid pigem madalamal kuumusel. Liiga suurel kuumusel küpsetades lähevad sõrnikud kiiresti väljast mustaks, sest jääb aga tooreks.


Algne retsept pärineb ajakirjast Oma Maitse (Veebruar 2017)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar