Pilt

Pilt

Ehe kohupiimakook

Paremat pealkirja ei osanud sellele suurepärasele koogile lihtsalt panna. Tegu on niivõrd eheda koduse koogiga, kui veel üldse olla saab. Tegemine on ülilihtne ja tulemus väga maitsev. Eriti hea koos hapuka toormoosiga. Kui on vaja suuremat seltskonda ära toita, siis see on nüüdsest minu hittlistis.

Ainult oma perele küpsetades võiks teha poole kogusega ja küpsetada näiteks 26-28 cm läbimõõduga ümmarguses vormis. Küpsemisaeg on siis arvatavasti mõnevõrra lühem.


Toormoos või marjapüree sobib siia nagu valatult....


TAINAS
200 g võid
6 spl suhkrut
2 muna
6 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit

KATE
1 kg vanilje pakikohupiima (seda teralist)
2 dl rõõska koort (35%)
100 g jahtunud sulavõid
4 suurt muna
2 spl maisi- või kartulitärklist
2 spl (ilma kuhjata) nisujahu 
400 g Saare koorest jogurtikreemi (või Kreeka jogurtit)
1,5 dl suhkrut

LISAKS
marjapüreed või toormoosi

Esmalt valmista põhi. Selleks sega pehme või suhkruga lahti, lisa ükshaaval mõlemad (toasoojad) munad. Sega või-munasegusse omavahel eelnevalt segatud nisujahu ja küpsetuspulber. Laota tainas ühtlase kihina küpsetuspaberiga kaetud suurele ahjuplaadile. Seda võib olla lihtsam teha märgade kätega.

Katte jaoks sega omavahel esmalt kohupiim, jogurtikreem, suhkur ja munad. Seejärel lisa tärklis ja jahu, sega taaskord ühtlaseks. Viimasena lisa sulavõi ja rõõsk koor. Küpseta 180 kraadises ahjus ca 45 minutit. Parim jahtunult järgmisel päeval.


Algne retsept on pärit ajakirjast Oma Maitse (Oktoober 2016)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar