Pilt

Pilt

Karamelli-šokolaadi tort

Seda retsepti vaadates jääb mulje, et tegu on hirmus lääge ja ülearu magusa tordiga (minu esialgne arvamus), kuid tegelikult on tulemus lihtsalt uskumatult maitsev ja suussulav. See on selline ühe-tüki-kook, kuid see-eest on iga suutäis puhas nauding. Kõrvale sobib hästi magustamata tee või kohv. Originaalis käivad tordi peale karamellilaastud, kuid mina asendasin need Daimi šokolaadi tükkidega ja oli samuti väga maitsev. Osa piimašokolaadist asendasin tumeda šokolaadiga, et rohkem šokolaadi maitset tunda oleks. Tort maitses kõigile kohe väga.


Pähkline krõbe põhi, karamelline kreemjas sisu ja šokolaadivahune kreem....

Pähkli-kakao-muretainas: 
80 g magedat toasooja võid
50 g suhkrut
3 sl jahvatatud sarapuupähkleid
0,5 tl jahvatatud kaneeli
1 tk väike muna
130 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 sl kakaod
    
Karamellikreem: 
200 g suhkrut
2,5 dl toasooja 35% koort
50 g toasooja pehmet võid
2 tervet muna
1 munakollane
2,5 sl nisujahu (15g)
    
Piimašokolaadikreem: 
3 dl 35% koort
200 g piimašokolaadi
100 g tumedat šokolaadi
    
Kaunistuseks:
2 väikest Daimi      

Valmista tordipõhi eelmisel päeval. Hõõru või kreemjaks. Lisa tuhksuhkur, jahvatatud sarapuupähklid, kaneel. Sega ühtlaseks. Sega juurde muna. Sõelu juurde eelnevalt omavahel segatud jahu, küpsetuspulber ja kakaopulber ning sega tainas hoolega läbi. Vormi palliks, keera toidukilesse ning pane järgmise päevani külmkappi.

Küpsetamise päeval vooderda 26 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga. Suru tainas vormi põhja ja äärtesse (2 cm kõrguselt) ja eelküpseta 160-kraadises ahjus 15 minutit.
Karamellikihi jaoks sulata 200 g suhkrut kuivas potis kuldseks ja vedelaks karamelliks. Lisa toasoe koor, siis tükkhaaval või. Sega hoolega läbi, siis tõsta kõrvale ja lase veidi jahtuda. Klopi kausis munad ja munakollane lahti, siis sega juurde jahu. Sega munasegu karamellisegu hulka ning sega hoolikalt ühtlaseks. Tõsta saadud segu eelküpsetatud tordipõhjale ning küpseta 160-kraadises ahjus 25 minutit. Võta ahjust välja ja lase jahtuda.

Šokolaadikreemi jaoks vahusta rõõsk koor tugevaks vahuks. Sulata šokolaadid mikroahjus või vesivannis. Lase veidi jahtuda, siis sega õrnalt vahukoore hulka. Määri saadud kreem jahtunud tordile ning silu pealt ilusaks. Pane tunniks ajaks külmkappi tahenema.

Vahetult enne serveerimist kaunista tort Daimi šokolaadi tükkidega.


Retsepti leidsin siit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar