Pilt

Pilt

Suvikõrvitsakotletid

Toitvad, kuid samas kerged lihavabad kotletid, mis valmivad eriti vähese vaevaga. Retsepti leidsin siit, kuid tegin omapoolseid väikseid muudatusi. Jäin tulemusega väga rahule. Seest jäävad kotletid mahlased ja väljast kergelt krõbedad. Eriti head koos hapukoore-küüslaugu kastmega. Sobivad nii hommikusöögiks kui ka kergeks eineks.


Küpsetada nagu lusikapannkooke...


KOTLETID
400-500 g suvikõrvitsat
1 tl meresoola
1 sibul
kokku 4 sl hakitud tilli ja peterselli
3 sl rukkijahu
2 muna
soola ja musta pipart
praadimiseks toiduõli 

KASTE 
250 g hapukoort
1 väiksem küüslauguküüs
soola

Riivi suvikõrvits jämeda riiviga. Tõsta sõelale, sega 1 tl soolaga. Lase 15-20 minutit kausi kohal nõrguda. See aitab eemaldada suvikõrvitsast liigse vedeliku. Pigista seejärel suvikõrvits käte vahel kuivemaks ja tõsta kaussi. Eraldunud vedelik viska ära. Haki sibul peeneks. Lisa koos hakitud peterselli ja tilliga suvikõrvitsale. Klopi munad lahti, sega ka need koos rukkijahuga suvikõrvitsaga. Maitsesta segu soola ja pipraga.
Kuumuta pannil õli. Tõsta korraga pannile 4-5 supilusikatäit suvikõrvitsasegu. Prae mõõdukal kuumusel mõlemalt poolt kuldseks. Valmis kotletid tõsta majapidamispaberile, et liigne rasv sinna sisse imenduks. Söö kohe soojalt koos hapukoore-küüslagukastmega.

Kastme jaoks sega hapukoor riivitud küüslauguga ja maitsesta soolaga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar