Pilt

Pilt

Parmesani-suvikõrvitsapirukas

Olles endiselt lummatud parmesani ja suvikõrvitsa kooslusest sai tehtud see pirukas siin. Ja tuleb tunnistada, et see tuli lihtsalt imehea ning seda nii soojalt kui ka külmalt. Retsepti leidsin siit
Suvikõrvits on siin mõnusalt mahlane ja poolkrõmps, parmesan ja küüslauk lisavad pikantsust. Väga mõnus näpu vahelt süüa, ei pudise ega midagi:) Lisaks veel väga lihtne teha.


Vaja läheb:
500 g pärmi-lehttainast
500 g suvikõrvitsat
2 küüslauguküünt
oliiviõli
soola ja musta pipart
150 g maitsestamata toorjuustu
100 g riivitud parmesani või laagerdunud kõva juustu Džiugas 

Lõika suvikõrvits õhukesteks viiludeks. Pane kaussi, lisa hakitud küüslauk ning natuke oliiviõli, maitsesta soola-pipraga. Sega käte abil õrnalt läbi ning lase kümmekond minutit maitsestuda.

Rulli pärmi-lehttainas veidi õhemaks ja tõsta ahjuplaadile. Tee tainaservadele noaga umbes 1-1,5 cm kaugusele servast kerge sisselõige. Sega toasoe toorjuust poole riivitud parmesaniga ning määri juustusegu ühtlaselt tainale, sisselõikest sissepoole. Laota suvikõrvitsaviilud juustuseguga kaetud tainaosale nii, et suvikõrvitsaviilud oleksid kenasti kohakuti. Küpseta 200 kraadises ahjus 15 minutit. Siis puista peale veel riivitud parmesani ning küpseta veel 15 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar