Pilt

Pilt

Kreemjas toorjuustu-kondenspiimakook sõstardega

See retsept on tõeline avastus - mõnusalt kreemjas toorjuustu-kondenspiimatäidis, rustikaalne rukkijahust põhi ja hapud sõstrad on suurepärane kooslus. Leidsin selle retsepti siit ja nüüdsest on see kindlasti üks minu lemmikutest marjakookidest.



PÕHI
2,5 dl rukkijahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
4 sl suhkrut
75g võid
1 muna

TÄIDIS
1 purk kondenspiima (397g)
300 g vanilje kohupiimapastat
200 g toorjuustu
4 muna
200 g sõstraid (või muid hapusid marju)
1 tl tärklist

Põhja jaoks sega omavahel rukkijahu, küpsetuspulber ning suhkur. Lisa või ja muna ning töötle ühtlaseks taignaks. Keera tainapall toidukilesse ja aseta pooleks tunniks külmkappi tahenema (muidu on taigen liiga kleepuv). Vooderda 24 cm läbimõõduga koogivormi põhi küpsetuspaberiga ja suru taigen koogivormi põhja ja äärtesse (umbes 2cm kõrguseks). Kui taigen on ikkagi kleepuv ja raskesti paigaldatav, tee näpud õliseks. Pane koogivorm täidise valmimise ajaks külmkappi.
Keera ahi 160 kraadi peale. Täidise jaoks sega omavahel kondenspiim, kohupiim, toorjuust ja munad (kõik ained võiksid olla toasoojad). Sega sõstrad teelusikatäie tärklisega. Võta koogivorm külmkapist ning vala täidis koogipõhjale. Raputa ühtlaselt peale marjad. Küpseta 160 kraadi juures tund aega. Lülita ahi välja ja jäta kook kinnise uksega ahju jahtuma. Kui ahi on jahtunud võta kook ahjust välja ja jäta toatemperatuurile jahtuma. Enne serveerimist lase koogil täielikult jahtuda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar