Pilt

Pilt

Mahlane ja õrn maasikatort

Mõnusalt siidise täidisega, kergelt hapukas ja lummavalt maasikaküllane tort sobib hästi mõne tähtsa päeva tähistamiseks. Kusjuures saab seda kooki teha väga edukalt ka külmutatud marjadest ehkki suviste Eesti maasikate värske aroomi ja maitse vastu ei saa ilmselt miski... 
Maasikad võib soovi korral asendada 1:1-le mangopüree, vaarikate, sõstarde või pohladega. Kui nt vaarikate puhul seemned häirima jäävad, siis võib marjapüree enne kreemile lisamist läbi sõela ajada.
Idee sain ajakirjast Oma Maitse (märts 2020), kuid lisasin omalt poolt Kreeka jogurtit.  Kõik sööjad kiitsid kooki väga!



PÕHI
220 g heledaid küpsiseid
3 tl kakaod
85 g sulatatud võid

KATE
500 g maasikaid (külmutatud marjad enne sulatada)
1 dl suhkrut
12 g želatiinipulbrit + 0,5 dl külma vett
250 g Kreeka jogurtit
1 tl vanilje suhkrut
2 dl 35%-list rõõska koort

PEALE
kaunistamiseks marju, söödavaid lilli

Esmalt valmista põhi. Selleks purusta küpsised ning sega kakao ja sulatatud võiga. Vooderda 26-28 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga ning suru küpsisepuru koogivormi põhja ja natuke ka äärtele. Küpseta põhja 180-kraadises ahjus 10-15 minutit, lase maha jahtuda.

Täidise jaoks pane želatiin külma veega paisuma. Senikaua püreesta marjad suhkruga. Lisa paar supilusikatäit püreed paisunud želatiinile ning sulata nõrgal kuumusel pidevalt segades, kuni želatiin on sulanud (ära keeda!). Lase segul pisut jahtuda ning sega siis hulka ülejäänud marjapüree, Kreeka jogurt ja vanilje suhkur. Sega vispliga ühtlaseks. Kõige lõpuks sega hulka vahustatud rõõsk koor.

Vala kreem jahtunud koogipõhjale ja aseta külma tarduma. Enne söömist kaunista tort marjade ja/või söödavate lilledega.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar