Pilt

Pilt

Kohupiima-kirsi struudel

Lisan siia üle pika aja ühe ülimalt maitsva struudli retsepti. Tegemist on tõeliselt nauditava, rikkaliku ja piduliku küpsetisega, mis saab sööjatelt palju kiidusõnu. Struudlitegu nõuab pisut näpuosavust ja nokitsemist, kuid midagi keerulist siin ei ole, tulemus on kohe kindlasti igat liigutust väärt. Selle struudli puhul meeldib mulle just erinevate tekstuuride kooskõla - põhjaks krõbe muretaigen, sees mahlane kohupiim ja kirsid ning peal õhuline lehttaigen.


PÕHI
150 g võid
100 g suhkrut
1 muna
250 g nisujahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
pisut soola

KOHUPIIMATÄIDIS
600 g vanilje kohupiimapastat
300 g võid 
91 g vaniljepudingupulbrit Ekströms
2 spl suhkrut

KIRSITÄIDIS
400 g külmutatud puhastatud kirsse
2 spl suhkrut
3 tl (kuhjaga) maisitärklist + 0,75 dl külma vett

KATE
300 g lehttainast


Alusta põhja tegemisest.  Vahusta toasoe või suhkruga, sega sisse muna. Lisa omavahel eelnevalt segatud kuivained. Töötle kiirelt ühtlaseks tainaks, kata toidukilega ning aseta külmikusse ootele

Valmista aegsasti ka kirsitäidis, kuna see peab jahtuma. Vala potti kivideta kirsid ja suhkur, aja korraks keema. Lisa külma veega segatud maisitärklis ja kuumuta mõni minut. Jäta jahtuma.

Rulli muretainas kaheks pikaks ristkülikuks. Sega kokku kohupiimatäidis. Selle jaoks sulata või ning sega sinna hulka kohupiimapasta, vaniljepudingupulber ning suhkur. Jaota kohupiimatäidis kahe muretaina ristküliku peale, jäta äärtesse piisavalt vaba ruumi. Tee kohupiimatäidise sisse piklik vagu ning laota sinna jahtunud kirsitäidis.

Nüüd lõika lehttainast kaks pisut suuremat riskülikut, kui lõikasid muretainast. Lõika lehttainasse sälgud sisse ja kata struudlid sellega. Pigista servad korralikult kinni.

Määri struudleid pealt lahtiklopitud munaga ning küpseta 200 kraadi juures ca 30 minutit. Serveeri võimalusel leigelt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar