Pilt

Pilt

Šokolaaditort - uhke ja nii hõrk!

Selles tordis on koos kõik head asjad - suussulav ja vahune šokolaadikreem, pehme biskviit ja värsked marjad, mmmm.....
Pidulik, kuid samas väga lihtsa ning puhta koostise ja maitsega tort. Läheb kindlasti kordamisele.



KAKAOBISKVIIT
4 muna
1,5 dl suhkrut
0,5 dl kartulijahu
2 spl kakaopulbrit
1 tl küpsetuspulbrit
1 spl jahu

ŠOKOLAADIKREEM
400 g toorjuustu + 4 spl suhkrut
250 g tumedat šokolaadi (kasutasin Fazeri 40%-list küpsetusšokolaadi)
4 dl rõõska koort 35%-list + 2 spl tuhksuhkrut
1 tl vanillsuhkrut
2 tl želatiinipulbrit + 0,5 dl piima

PEALE
värskeid marju/puuvilju


Kõigepealt valmista biskviit. Selleks vahusta munad ja suhkur kohevaks vahuks (soovitatavalt valged ja kollased eraldi). Sega omavahel kuivained ja sõelu munavahu hulka, sega ühtlaseks. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud 27-28 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi ja küpseta 200 kraadi juures ca 15 minutit, kontrolli küpsust tikuga. Võta valmis biskviit ahjust välja ja lase maha jahtuda.

Kreemi jaoks hõõru toasoe toorjuust 4 spl suhkruga kreemjaks. Sulata šokolaad veevannil ja sega toorjuustu hulka. Vahepeal pane želatiin külma piimaga paisuma. Vahusta rõõsk koor tuhksuhkru ja vanillsuhkruga tugevaks vahuks. Sulata paisunud želatiin nõrgal kuumusel vedelaks (ära keeda!) ja nirista see  toorjuustu-šokolaadisegu sisse, ise samal ajal hoolega segades (et želatiin tükki ei läheks). Kõige viimasena sega õrnalt hulka ka vahustatud koor.

Nüüd pane tort kokku. Lõika jahtunud biskviit kaheks kihiks. Aseta esimene kiht lahtikäiva koogivormi põhja (sama koogivorm, milles küpsetasid biskviidi) ja määri sellele pool kreemist. Aseta peale teine biskviidipool ja sellele omakorda ülejäänud kreem. Soovi korral võib koogivormi eelnevalt küpsetuspaberiga vooderdada, siis on lihtsam kooki pärast kätte saada.

Lase tordil vähemalt 4-6 tundi külmas taheneda. Enne serveerimist tõsta tort alusele, lõika lahti ja seejärel kaunista värskete marjade ja/või puuviljadega.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar