Pilt

Pilt

Suur lemmik - mahlakate mustsõstarde ja õhulise kreemiga biskviittort

Minu arvates pole paremat biskviittorti kui see siin - õhuline biskviit, koorene kreem, mahlakas  moos ning krõbe besee tasakaalustavad ja täiustavad üksteist nii hästi, et sööjatel jagub ainult kiidusõnu. Soovitan siinkohal kasutada mingit hapukamat moosi kas siis sõstardest, kirssidest, pohladest või vaarikatest. Minu suur lemmik on mustsõstar, mis oma karge puhta maitsega sobitub koorese kreemi ja malbe biskviidiga ülihästi.

Lisaks on see kook üsna soodne (juhul, kui kodune moos endal olemas) ja valmib vähese vaevaga.



PÕHI
5 suurt muna
2 dl suhkrut
1 dl nisujahu
1 dl tärklist
1 tl küpsetuspulbrit

VAHELE
2,5 dl hapukat (mustsõstra)moosi

KREEM
380 g paksu Kreeka jogurtit (minu lemmik on Saare oma)
3 spl tavalist peensuhkrut
1 spl vanillipudingi pulbrit (Ekströms)
4 dl rõõska koort 35%-list 
2  spl (kuhjaga) tuhksuhkrut

PEALE
beseeküpsiseid
marju


Esmalt valmista biskviit. Pane ahi 200 kraadi peale sooja. Eralda munavalged ja vahusta need suhkruga tugevaks vahuks. Suhkrut lisa vahustamise ajal kolmes jaos. Lõpus lisa ka munakollased ja mikserda ühtlaseks vahuks. Sega omavahel jahu, tärklis ja küpsetuspulber ning sõelu munavahu hulka. Sega õrnalt ühtlaseks tainaks. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud suurele ahjuplaadile  ja küpseta 200 kraadises ahjus ca 12-15 minutit.  Valmis biskviit on kergelt kuldse jumega ja tikuga katsudes jääb tikk puhtaks.
Kummuta valmis biskviit teisele, suhkruga ülepuistatud küpsetuspaberile ning lase täielikult jahtuda.

Valmista kreem. Selleks sega Kreeka jogurt 3 spl peensuhkruga ja 1 spl vanillipudingipulbriga  ühtlaseks kreemiks (kõige parem on teha seda vispliga). Vahusta rõõsk koor 2 spl tuhksuhkruga tugevaks vahuks. Sega vahukoor Kreeka jogurtiga kokku.

Pane tort kokku. Selleks lõika biskviit vertikaalselt pooleks (tekib kaks piklikku tükki). Aseta üks biskviit serveerimisalusele ja kata pealt moosiga ning poole kreemiga. Aseta peale teine biskviit ning selle peale ülejäänud kreem. Ideaalis võiks kook 5-6 tundi kuni üleöö külmas tõmmata.

Vahetult enne söömist lõika tort lahti ja kaunista marjade ning beseeküpsistega.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar