Pilt

Pilt

Rullbiskviit rukkijahu ja astelpajuga

Väga maitsev, rikkalik ja pisut eriline rullbiskviit, mis maitseb ülihästi kuuma tee või kohvi kõrvale. Kuna nisujahu asemel on siin kasutatud täistera rukkijahu, siis on tegu keskmisest pisutki tervisesõbralikuma koogiga. Hea valik neile, kes otsivad vaheldust ja uusi maitseid!


Olgugi, et biskviit on tehtud rukkijahuga, jääb see ilus, õhuline ja hele...


BISKVIIT
4 suurt muna
4 spl suhkrut
1,5 dl täistera rukkijahu
2 spl tärklist
1 tl küpsetuspulbrit

VAHELE
1 purk astelpajumoosi (320 g)

KREEM
200 g vanilje pakikohupiima
200 g toorjuustu + 2 spl suhkrut
2 dl rõõska koort 35%-list

KAUNISTAMISEKS
rukkililli
riivitud šokolaadi
astelpajumarju vms


Esmalt valmista biskviit. Selleks sega omavahel rukkijahu, tärklis ja küpsetuspulber. Eralda munavalged ja vahusta need suhkruga tugevaks vahuks. Lõpuks vahusta hulka ka munarebud. Lisa munavahu hulka omavahel segatud kuivained ning sega tainas õrnalt ühtlaseks. Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 200 kraadises ahjus ca 10-12 minutit (tikuga katsudes peab tikk kuivaks jääma). Kummuta biskviit teisele, suhkruga ülepuistatud küpsetuspaberile ja keera kohe rulli, jäta jahtuma.

Valmista kreem. Selleks sega omavahel kohupiim, toorjuust ja suhkur. Vahusta rõõsk koor ja sega see õrnalt kohupiima- toorjuustusegu hulka. 

Keera biskviit uuesti lahti, kata pealt astelpajumoosiga ning seejärel kreemiga (ca 1/4 kreemist jäta kaunistamiseks). Keera rull kokku.

Kaunistamiseks pritsi ülejäänud kreem kaunilt rullbiskviidile ja kaunista šokolaadi, rukkilillede ja/või astelpajumarjadega.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar