Pilt

Pilt

Võrratu Caesari salat kanaga

Tõesti ülimaitsev ja lihtne salat, mida minu arvates ei tasu liiga paljude erinevate komponentidega keeruliseks muuta.  Seda salatit võib teha lihaga ja ilma, maitsev on nii ja naa. Kaste on mul tehtud ilma munata, kuna toore muna söömisega kaasneb alati teatud risk. Ja võin kinnitada, et ka ilma munata tuli kaste väga maitsev!


2 suuremat pead rooma salatit


KÜÜSLAUGUKRUTOONID
5-6 viilu saia
1 purustatud küüslauguküüs
2-3 spl toiduõli


KASTE
6 spl head majoneesi
2 tl teralist sinepit
2-3 spl sidrunimahla
2 purustatud küüslauguküüs
2 tl Worchesteri kastet
2 tl kalakastet
9-10 spl (oliivi)õli
soola/pipart


LISAKS
100 g parmesani laaste või riivitud parmesani
600 g meelepärase maitsestusega kanafileed (mina eelistan tavalist soola-pipra varianti)


Valmista küüslaugukrutoonid. Selleks haki või rebi sai suupärasteks tükkideks ning sega purustatud küüslaugu ja toiduõliga. Laota ühtlase kihina ahjuplaadile ja küpseta 200 kraadi juures kuni sai saab kuldse jume.

Kastme jaoks sega kõik koostisosad omavahel kokku.

Maitsesta kanafilee, lõika viiludeks ja prae pannil küpseks. Kui kana küps, lõika suupärasteks tükkideks. Teine variant on kanafileed küpsetada ahjus - sellisel juhul pane ahju terved maitsestatud fileed. Kui fileed on valmis, võta ahjust välja ning lase enne lahtilõikamist pisut rahuneda ja jahtuda.

Pane salat kokku. Selleks rebi rooma salat näppude vahel väiksemateks tükkideks ja laota vaagnale. Puista salatile praetud kana ja riivitud parmesan. Küüslaugukrutoonid võiks serveerida eraldi kausikeses (salati peal lähevad pehmeks), kust iga sööja neid endale parajal hulgal võtta saab. Kastet võiks serveerida samuti eraldi, siis saab igaüks endale meelepärase koguse seda salatile lisada. Ja ongi valmis!


Algne retsept on pärit siit, kuid tegin omalt poolt väikseid muudatusi.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar