Pilt

Pilt

Krõbe ciabatta koos värske pesto, mozzarella, tomati ja balsamicoga

Need saiad on lihtsalt nii head, et nende söömisel on mul raske end taltsutada. Valmistamiskäik on lihtsamast lihtsam, kuid lõpptulemus on klass omaette. 



PESTO
1 pott basiilikut (mina kasutan ainult lehti ja peenemaid varsi)
1 dl oliiviõli
1 suur küüslauguküüs
sorts sidrunimahla
50 g peenelt riivitud parmesani
soola

LISAKS VAJALIK
1 tume ciabatta + pisut oliivõli
250 g mozzarellat
tomateid 
balsamico kreemi
väike peotäis basiilikulehti
musta pipart
soovi korral soola

Tee valmis pesto. Selleks peenesta kõik pesto koostisosad (välja arvatud parmesan) saumikseriga. Lõpuks sega hulka peenelt riivitud parmesan, ära enam saumikserit kasuta - siis jääb pesto mõnusama tekstuuriga. 
Viiluta tomatid ja mozzarella.

Viiluta ciabatta, piserda pealt natukese oliiviõliga ja küpseta 200-kraadises ahjus ca 5 minutit. Võta saiad ahjust välja ja määri igale viilule umbes 1 tl (kuhjaga) pestot. Pestole aseta mozzarella- ja tomativiilud. Maitsesta natukese pipra ja soovi korral ka soolaga, tilguta peale balsamico kreemi. Soovi korral kaunista veel ka basiilikulehtedega. Söö kohe!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar