Need saiad on lihtsalt nii head, et nende söömisel on mul raske end taltsutada. Valmistamiskäik on lihtsamast lihtsam, kuid lõpptulemus on klass omaette.
PESTO
1 pott basiilikut (mina kasutan ainult lehti ja peenemaid varsi)
1 dl oliiviõli
1 suur küüslauguküüs
sorts sidrunimahla
50 g peenelt riivitud parmesani
soola
LISAKS VAJALIK
1 tume ciabatta + pisut oliivõli
250 g mozzarellat
tomateid
balsamico kreemi
väike peotäis basiilikulehtimusta pipart
soovi korral soola
Tee valmis pesto. Selleks peenesta kõik pesto koostisosad (välja arvatud
parmesan) saumikseriga. Lõpuks sega hulka peenelt riivitud parmesan,
ära enam saumikserit kasuta - siis jääb pesto mõnusama tekstuuriga.
Viiluta tomatid ja mozzarella.
Viiluta ciabatta, piserda pealt natukese oliiviõliga ja küpseta 200-kraadises ahjus ca 5 minutit. Võta saiad ahjust välja ja määri igale viilule umbes 1 tl (kuhjaga) pestot. Pestole aseta mozzarella- ja tomativiilud. Maitsesta natukese pipra ja soovi korral ka soolaga, tilguta peale balsamico kreemi. Soovi korral kaunista veel ka basiilikulehtedega. Söö kohe!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar