Pilt

Pilt

Sidrunipuding

Tegelikult on tegemist pigem maitsvate koogikestega, kus kõik on väga hästi tasakaalus - magus, kuid samas hapu, pisut keeksine, kuid samas kreemjas ja ülimalt hõrk. Lihtsalt sulab suus! Esmapilgul tundub, et tegemist on keerulise nikerdamisega, kuid tegelikult on asi väga lihtne - valad taina vormidesse ja taigen küpseb ise kihiliseks.  Kindlasti tasub proovida koos vaniljejäätisega (parim on loomulikult isetehtud jäätis!:))

Küpsetasin koogikesed sellistes portsjonvormides:

Jahtunud koogikesed kummutasin taldrikule... 


Koos jäätisega lihtsalt parim magustoit...


4 portsjonit

Vaja läheb:
60 g võid
1 sidruni riivitud koor
1,5 dl suhkrut
2 muna
0,5 dl sidrunimahla
näpuotsatäis soola
0,5 dl jahu
0,75 tl küpsetuspulbrit
1,5 dl piima
vormide määrimiseks võid


Sulata või. Sega jahtunud või hulka sidrunikoor, suhkur, munakollased, sidrunimahl, näpuotsatäis soola, sega ühtlaseks. Seejärel sõelu sisse omavahel segatud jahu ja küpsetuspulber. Vala juurde vahustatud piim (mina piima ei vahustanud ja tuli ka õhuline, kuid kindlasti võiks võimalusel piima vahustada). Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja lisa poole koguse kaupa pudingu hulka.

Võta neli väikest ahjuvormi, määri võiga ning jaota segu võrdselt kõikide vahel. Aseta ahjuplaadile. Vala ahjuplaadi põhja vett, mis ulatuks vormide poolde külge. Küpseta umbes 30 minutit 180 kraadi juures. 

Lase täielikult maha jahtuda ning kummuta taldrikule alles vahetult enne serveerimist. Soovi korral söö koos jäätise ja maasikatega.


Allikas: ajakiri Toit & Trend (mai-juuni 2013)



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar