Pilt

Pilt

Šokolaadi fondant

Šokolaadi fondant ehk šokolaadi laavakook on mul juba pikalt meeles mõlkunud ja nüüd sai see siis tehtud. Ja ma ei pidanud pettuma - tulemus oli täpselt nii meeliülendav kui ma lootsin. See kook ei ole mitte ilmaasjata maailmakuulus ja paljude restoranide menüüs. Soojalt koos isetehtud vaniljejäätisega ja värskete marjadega on iga suutäis puhas nauding!


Vaja läheb:
170 g tumedat šokolaadi
150 g võid
160 g suhkrut
75 g nisujahu
4 suurt muna 


Määri väiksed koogivormid hoolikalt võiga ning puista kakaopulbriga üle. Pane kõrvale. Sulata šokolaad ja või väikeses potis. Tõsta pott tulelt.

Klopi munad suhkruga lahti, isegi kergelt vahule. Lisa sulašokolaadi-võisegu ning sega hoolikalt. Sõelu juurde jahu ja sega ilusaks siidiseks tainaks.

Kalla segu ettevalmistatud vormidesse. Küpseta 180kraadises ahjus umbes 10-12 minutit.

Kummuta taldrikule ning serveeri kohe. Peale võid puistada tuhksuhkrut, kõrvale sobivad vaniljejäätis ja värsked marjad.



Retsepti leidsin siit, kuid tegin valmistamiskäigus väiksed omapoolsed mugandused.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar