Ma ei ole küll suur pudrufänn, kuid vot sellisel kujul võin ma seda süüa väga hea isuga. Koos vahukoorega maitseb nagu siid ja samet!
Vaja läheb:
0,75 dl riisihelbeid
ca 2,5-3 dl piima
näpuotsaga soola
250 g värskeid küpseid aprikoose (sobivad ka virsikud, nektariinid või ploomid)
60 g + 1 spl suhkrut
0,5 dl vett
200 ml rõõska koort 35%-list
1 spl suhkrut
0,5 tl vanillisuhkrut
aprikoosiviile
piparmündilehti (soovi korral)
Puhasta aprikoosid kividest, lõika tükkideks ning pane potti koos vee ja 60 g suhkruga. Hauta madalal kuumusel aeg-ajalt segades 20-25 minutit. Tõsta jahtuma.
Samal aja lase teises potis 2,5 dl piima keema tõusta, lisa riisihelbed ja pisut soola ning keeda puder valmis, vajadusel lisa veel piima. Tulemuseks peaks olema mõnus kreemjas puder.
Pane keedetud aprikoosid ja valmis puder kas blenderisse või saumikseri kannu ning töötle ühtlaseks kreemjaks massiks. Lase jahtuda toatemperatuurini. Vahusta rõõsk koor 1 spl suhkru ja 0,5 tl vanillisuhkruga ning sega pool sellest jahtunud aprikoosi-riisi segusse. Tõsta magustoit magustoidunõudesse ning kaunista ülejäänud vahukoorega. Pane igale magustoidule mõni aprikoosiviil ja paar piparmündilehte.
Algne retsept on pärit ajakirjast Oma Maitse (mai 2018)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar