Pilt

Pilt

Spinatipesto

Pestot saab teha nii ja naa - peenemalt ja lihtsamalt. See siin on lihtsam, kodusem ja ka soodsam variant. Maitseb aga sellegipoolest nii-nii hästi. Eriti hästi sobib loomulikult pasta juurde, kuid mulle meeldib süüa ka röstsaial koos mõne tomativiiluga.


Vaja läheb:
50 g spinatilehti
peotäis petersellilehti
1 dl soolapähkleid
3-4 küüslauguküünt
0,75 dl oliiviõli
30 g riivitud parmesani
sorts sidrunimahla
soola, musta pipart 
vajadusel natuke vett või pastakeeduleent (kui tuleb liiga paks)

Pane kõik koostisained peale parmesani blenderisse või saumikseri kannu ning töötle peeneks. Kõige viimasena lisa riivitud parmesan ja vajadusel pisut vett või pastakeeduleent. Sega lusikaga ühtlaseks. Vajadusel lisa soola, pipart või sidrunimahla. NB! Kuna see on värske ehk pastöriseerimata pesto, siis säilib külmkapis kõigest paar-kolm päeva.


Idee on raamatust "Kodukirja parimad palad" (P.Enden, 2015)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar