Pilt

Pilt

Kihiline magustoit marjade ja müsliga

Suvi on värskete marjade ja elu nautimise aeg. Suvel pole mahti kaua köögis toimetada, sest nii palju muid vahvaid tegevusi ootavad tegemist. See retsept siin on lihtsamast lihtsam ega röövi kodukokalt liigselt aega, samas maitseb tõeliselt hästi. Siidine kreem, krõbe müsli ja mahlased marjad - mida veel ühelt suviselt magustoidult tahta. Maitseb nii väikestele kui suurtele kohe väga-väga!



Valmib 20 topsitäit (minul olid 250 ml topsid)

Vaja läheb:
375 g krõbedat šokolaadimüslit
400 g toorjuustu või kohupiimapastat
400 ml rõõska koort 35%-list
250 g magusat kondenspiima 
1 tl vanillisuhkrut
1 kg marju (maasikaid, vaarikaid või mustikaid)
kaunistamiseks riivitud šokolaadi või šokolaadilaaste

Kõigepealt valmista kreem. Selleks vahusta rõõsk koor vanillisuhkruga. Hõõru toasoe toorjuust lahti. Kui kasutad kohupiimapastat, siis sega see lihtsalt läbi (kohupiim võib olla ka külmkapikülm). Sega toorjuust või kohupiimapasta kondenspiimaga ühtlaseks kreemiks, kõige viimasena sega õrnalt hulka ka vahustatud koor.

Nüüd pane magustoit kokku. Selleks lao parajatesse topsidesse kihiti müslit, puhastatud marju (vajadusel tükeldatud) ja kreemi. NB! magustoit tuleb valmis teha kas vahetult või kuni 1 tund enne söömist. 


Algne idee on pärit ajakirjast "Hetk" (suvi 2018)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar