Kerge, hapukas ja vahvalt vahune tort sobib väga hästi toekama eine või näiteks grillimise järgseks magusroaks. Pohlade asemel võib samas koguses kasutada misiganes meelpäraseid kodumaiseid marju - sõstraid, (mets)maasikaid, vaarikaid.
PÕHI
3 suurt muna
3 spl suhkrut
0,5 dl kartulitärklist
2 spl kakaopulbrit
1 tl küpsetuspulbrit
1 spl jahu
KREEM
400 g toorjuustu
100 g paksu Kreeka jogurtit
400 ml rõõska koort 35%-list + 1 spl tuhksuhkrut
4 dl pohli (või muid hapukaid marju)
1,5 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
10 g želatiinipulbrit
1 dl punast marjamahla
Kõigepealt valmista biskviit. Selleks sega omavahel jahu, tärklis, kakaopulber ja küpsetuspulber. Vahusta munavalged suhkruga tugevaks vahuks, lõpus vahusta sisse ka munakollased. Sõelu kuivainesegu munavahu hulka ja tõsta lusikaga õrnalt segamini. Vala taigen küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi ning küpseta 200 kraadises eelsoojendatud ahjus ca 20 minutit, katsu tikuga küpsust. Jahuta biskviit täielikult maha.
Kreemi jaoks sega omavahel toasoe toorjuust, Kreeka jogurt, vanillisuhkur ja tavaline suhkur. Pane želatiin marjamahlaga 10 minutiks paisuma, seejärel soojenda seda pliidil õrnal kuumusel, kuni želatiin on täielikult sulanud, lase enne kreemi sisse valamist pisut jahtuda. Purusta 3 dl pohli. Vahusta rõõsk koor tuhksuhkruga. Vala pisut jahtunud želatiin toorjuustusegusse, vispelda ühtlaseks. Seejärel lisa kreemile purustatud pohlad, sega ühtlaseks. Lisa õrnalt segades ka vahustatud koor ja terved pohlad.
Nüüd pane tort kokku. Soovitan seda teha ca 27-28 cm läbimõõduga lahtikäivas koogivormis, mille põhi ja ääred on küpsetuspaberiga vooderdatud. Lõika biskviit horisontaalselt pooleks ja aseta alumine ketas koogivormi. Vala sellele pool kreemist. Seejärel aseta kreemi peale teine biskviit ja vala sellele ülejäänud kreem. Lase koogil enne söömist vähemalt 5-6 tundi külmas tarduda. Sööma hakkamisel kaunista marjadega.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar